PREVARANTICA

Zagrlila starijeg Riječanina pa mu ukrala novac

23.03.2010 u 13:12

Bionic
Reading

Riječki policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjom Riječankom zbog osnovane sumnje u počinjenje drskih krađa

Utvrđeno je da je mlada Riječanka početkom ožujka pokucala na vrata obiteljske kuće u Pletencima kraj Rijeke proseći novac. Vrata joj je otvorio 68-godišnji Riječanin, uveo ju je u kuću i dao joj trideset kuna. Ponudio joj je još hranu i piće, a nakon kraćeg razgovora, 24-godišnjakinja je iskoristila priliku, zagrlila oštećenog gospodina te mu iz džepa hlača ukrala 670 kuna.

Na sličan način počinila je drsku krađu i 14. ožujka u obiteljskoj kući u Rubešima na području Kastva. Proseći novac ušla je u obiteljsku kuću, gdje joj je 77-godišnjakinja dala deset kuna. No ona je tražila još i vodu te kruha, a kada je 77-godišnjakinja otišla u drugu prostoriju da bi joj to donijela, iskoristila je njenu odsutnost te joj ukrala novac iz novčanika.

Protiv drske kradljivice podnosi se kaznena prijava redovnim putem.

Policija ponovo upozorava građane, posebno one starije životne dobi, da ne nasjedaju na ovakve i slične situacije i da pripaze kada već puštaju nepoznate osobe u kuću jer, kao i ovo dvoje starijih ljudi, vrlo lako mogu ostati bez novca i drugih vrijednih predmeta.