HRVATSKI KUP

Zagrebu zasluženi remi i velika šansa protiv Dinama

04.04.2012 u 19:34

Bionic
Reading

U prvoj polufinalnoj utakmici hrvatskog Kupa Dinamo i Zagreb odigrali su neriješeno 1:1 te će se o pitanju finalista odlučivati u uzvratu u Kranjčevićevoj

Na tribinama Maksimira okupilo se oko tri tisuće gledatelja, a novitet je bio transparent na sredini istočne tribina na kojem je pisalo 'Jedan član – jedan glas', koji će od sada tradicionalno biti postavljen na istom mjestu.

Dinamo je očekivano preuzeo kontrolu na sredini terena, ali do prve ozbiljne prilike došao je Zagreb u 23. minuti. Desni bek Pelaić prošao je po svojoj strani i oštro pucao prema dobro postavljenom Kelavi. Šest minuta kasnije Dinamo je poveo. Sammir je idealno uposlio Badelja koji pogađa jedini gol u prvom dijelu. Opasno je kasnije živio Zagreb, jer je Dinamo pritisnu, a lijepu prigodu je imao Kovačić u 39. minuti. Zagreb je mogao do izjednačenja uoči odmora kada je Lovro Medić dva puta na rubu šesnaesterca dva puta nadmudrio Kelavu, ali mu je domaći vratar u trećem pokušaju uspio uzeti loptu.

U drugo poluvrijeme Zagreb je požurio po izjednačenje. I u uvodnim minutama dva puta došao blizu. Trebotić je prvo nakon komplikacija pogodio domaći blok, a kasnije promašio klasičan zicer. U 60. minuti trener Dinama uvodi Fatosa Beqiraja i malo potom zabio gol koji je sudac poništio zbog zaleđa. Pavlović je bio iza njega, ali golman je bio ispred i pomoćnik je vrlo ispravno odlučio.

Zagreb je izjednačenje zaslužio i do njega došao u 76. minuti kada je Mitrović dobio jednu izvrsnu loptu te se riješio svog čuvara i vratar Kelave te lako poentirao u praznu mrežu. Bilo je još dobrih prilika na obje strane, Zagreb je i spašavao s gol linije, ali remi je realan ishod.

Momčad Dražena Beseka je pokazala zube uspavanim prvacima i za 14 dana nas čeka vrlo zanimljiv uzvrat u Kranjčevićevoj.

Na kraju još samo da se spomene i navijački aspekt. Na jugu je bilo osam zagrebaša koji su se trudili, a preko puta terena oko 700 dinamovaca koji su u prvom poluvremenu isključivo bodrili svoju momčad. Nastavak su otvorili skandiranjem Hrvoju Čustiću, a svo ostalo vrijeme posvetili povicima protiv Dinamove uprave i posebno prema njihovom najistaknutijem članu. Trube sa zapada čule su se u dva navrata, ali su izazvale bučnu reakciju s ostalih tribina, ovog puta je i veći dio istoka skandirao pogrdne povike zajedno s BBB-ima.

Sudac Križarić u 70. je minuti upozorio nakon dvije ubačene baklje u teren da će prekinuti susret, i srećom, radnja se nije ponovila.