'NEKI NE ŽELE JEFTIN PRIJEVOZ'

Zagrebački taksisti od sutra u štrajku

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 13.10.2010 17:10
  • Objavljeno 13.10.2010 u 15:01
besplatni taxi taksisti zagreb

besplatni taxi taksisti zagreb

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Damjan Tadić

Pojedincima u gradskim službama nije u interesu da građani zaista dobiju povoljniji taksi prijevoz i zbog toga Radio taksi Zagreb sutra u 8.30 sati počinje sa štrajkom, obavještava građane u svojem priopćenju Udruženje Radio taksi Zagreb

Štrajk u prvoj fazi predviđa obustavu rada zagrebačkih taksista tako da će oni biti prisutni na stajalištima, međutim neće primati klijente. Za vrijeme štrajka taksisti će prevoziti trudnice, ljude koji u moraju u bolnice i obavljat će transport krvi, a o ostalim fazama štrajka pravodobno će obavijestiti javnost, objašnjavaju taksisti u svojem priopćenju.

Ističu da je izostanak reakcije gradskih službi (Gradskog ureda za promet koji djeluje u okviru Poglavarstva Grada Zagreba), nakon što je Radio taksi Zagreb predstavio novi projekt Taksi Plus kojim se građanima nudi taksi prijevoz povoljniji i do 50 posto, samo nastavak ekscesa.

Ekscesi su, tvrde taksisti, prisutni od perioda izrade nove Odluke o auto taksi prijevozu, pri čemu Radio taksi Zagreb kao predstavnik struke nije upitan za mišljenje, što je u potpunosti nedopustivo.

'Radio taksi Zagreb još jednom poziva gradske vlasti da pri kreiranju nove Odluke vode računa o našim sugrađanima i omoguće im povoljniji taksi prijevoz sukladno našem projektu Taksi Plus. Žao nam je što se na ovakav način moramo boriti za svoja prava, ali više ne možemo promatrati da se zagrebačke taksiste koristi kao kolateralne žrtve u igrama političko-interesnih klanova', rekao je Juraj Šnidarić, predsjednik Udruženja Radio taksi Zagreb.

'Radio taksi Zagreb u proteklih je desetak godina u više navrata gradskim vlastima nudio projekt Taksi Plus, međutim svaki put smo naišli na zid. Ovim projektom smo maksimalno izišli u susret našim sugrađanima, ali ponavljam da je odluka o početku njegove primjene u domeni gradskih vlasti. Ispričavamo se svim našim sugrađanima koji će zbog ovog štrajka teže obavljati svoje obaveze', ističe Šnidarić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi