TAXI CAMMEO

'Zagrebački taksisti nas lažno optužuju'

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 18.05.2011 21:39
  • Objavljeno 18.05.2011 u 21:34
taxi cammeo

taxi cammeo

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/Pixsell

Tvrtka Taxi Cammeo priopćila je večaras kako radi uredno i prema važećim zakonima i propisima te ocijenila da je današnje pismo Udruženja autotaksi prijevoznika Grada Zagreba, koje je potpisao predsjednik Juraj Šnidarić, 'puno lažnih optužba'

U priopćenju tvrtka Taxi Cammeo potvrdila je da je podnijela prigovor Gradu Zagrebu i mjerodavnima na rad Jurja Šnidarića vezan uz Komisiju za polaganje 'Posebnog ispita za vozača autotaksi vozila', o čemu je pravilnik donesen sredinom prosinca prošle godine, jer taj Šnidarićev rad smatraju podložnim sukobu interesa.

Udruženje autotaksi prijevoznika Grada Zagreba odnosno, Radio taksi Zagreb, pozvalo je pak danas mjerodavne službe da hitno uspostave red u obavljanju taksi djelatnosti kako bi se izbjegli incidenti i srozavanje ugleda zagrebačke taksi službe. Zahtijevaju da se odmah izvrši nadzor nad poslovanjem grupe Cammeo te da se sankcioniraju prekršaji.

U pismu toga udruženja, među ostalim, stoji da Grupa Cammeo obavlja prijevoz s više automobila nego što ima važećih dozvola, da dio vozača koji obavlja taksi prijevoz nema položen poseban ispit za autotaksi vozače te da mnogi vozači koji obavljaju taksi prijevoz nemaju potrebnu kvalifikaciju, kao i da njihovi taksi vozači dolaze u vrlo neugodne situacije dok uredno čekaju narudžbu koju prime putem radijske mreže, a kad krenu po klijenta koji ih je pozvao, suočavaju se sa situacijom da istog klijenta presretne i odveze automobil grupe Cammeo koji nepropisno i nasilno stoji na kolniku ispred objekta iz kojeg je pozvan Radio taksi Zagreb.

Reagirajući na spomenute navode Taxi Cammeo navodi kako njihovu tvrtku 'muči samo jedno jedino pitanje - kako Juraj Šnidarić, koji sjedi u komisiji za polaganje ispita za vozače taksija može davati takve izjave'.

Tvrde da su njihovi vozači educirani kako ne bi ni u kojoj situaciji ulazili u bilo kakav, pa ni verbalan okršaj, s bilo kime, te da su unaprijedili i osuvremenili usluge taksi prijevoza te potaknuli liberalizaciju tržišta unutar autotaksi prijevoza, kao i mnoge druge gospodarske grane na suradnju i oživljavanje jednog potpuno novoga poglavlja u radu autotaksi prijevoza.

Ističu da neće odustati od jasnog i transparentnog rada, ali isto tako ni od prigovora na rad Jurja Šnidarića u spomenutoj komisiji jer smatraju da je Šnidarić zlouporabio ovlasti koje mu je povjerila ta komisija.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi