NASTAVAK PREGOVORA S GRADOM U PODNE

Zagrebački taksisti i dalje u štrajku

14.10.2010 u 10:39

Bionic
Reading

Zagrebački taksisti i gradska uprava postigli su stanovit napredak u pregovorima o prekidu štrajka, rekao je glasnogovornik zagrebačkog Radio taksija Mirsad Hukić

Taksisti, koji su od jutros u štrajku i od 9 sati vode pregovore s gradskom upravom o svojim zahtjevima, oko 10.30 prekinuli su pregovore zbog usuglašavanja stajališta oko novog linijskog prijevoza taksijem, kazao je Hukić, koji očekuje da će se pregovori nastaviti oko podne.

Ako dobiju čvrsta jamstva da će se njihovi prijedlozi novog sustava organizacije i naplate usluga u Zagrebu ozbiljno razmotriti, taksisti će odmah prekinuti štrajk, kazao je.

Govoreći ispred zgrade Gradskog poglavarstva, Hukić je rekao da zagrebački taksisti već godinama predlažu uvođenje i tzv. linijskog prijevoza taksijem u Zagrebu, što su predstavili javnosti i Gradskoj skupštini prije dva dana, ali nije bilo nikakvog odjeka nadležnih.

Ponovio je da bi taj novi sustav usluge bio jeftiniji za građane i do 65 posto, a da bi se zadržala dosadašnja usluga taksija u Zagrebu za korisnike koji to žele i u skladu je s njihovim platežnim mogućnostima.

Upitan o najavama mogućeg uvođenja još jednog koncesionara usluga taksija u Zagrebu, Hukić je rekao da nemaju ništa protiv konkurencije, ali pod jednakim uvjetima za sve i ne na štetu članova Radio taksija.

Naglasio je da za njih nije prihvatljiv prijedlog nove odluke o prijevozu taksijem koji je gradska uprava uputila Skupštini Grada Zagreba. Rekao je da oni nisu imali nikakvog utjecaja na taj prijedlog i da u njega nisu uvršteni savjeti struke.