OBRSTILE MU VRT

Zagrebački kirurg ustrijelio kozu i osam kozlića

07.03.2011 u 12:44

Bionic
Reading

U nekoliko posljednjih dana zabilježena su dva događaja, u Viškovu kod Rijeke i u Nerezinama na Malom Lošinju, u kojima su ustrijeljene domaće životinje – mačak te koza i kozlići

Nepoznati počinitelj je s više metaka iz zračne puške teško ozlijedio kućnog mačka 48-godišnjaka iz Viškova. Od zadobivenih ozljeda mačak je uginuo, a policija još utvrđuje okolnosti događaja.

U dvorištu svoje vikendice na području Nerezina, 64-godišnji Zagrepčanin je pak ispalio više hitaca iz malokalibarske puške prema 30-ak koza i kozlića koji su mu obrstili zasađene nasade voćaka i cvijeća. Usmrtio je jednu kozu i osam kozlića. Neslužbeno doznajemo da je pokolj nesretnih životinja počinio kirurg jedne zagrebačke bolnice.

Zatim je, zajedno sa 58-godišnjim prijateljem iz Zagreba, s kojim je doputovao, uhvatio i vezao četiri kozlića, a preostale životinje su otjerali.

Tijekom provedenog kriminalističkog istraživanja nije utvrđen vlasnik stada jer ono ni na koji način nije obilježeno.

O događaju je obaviješteno nadležno državno odvjetništvo, a zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o oružju protiv 64-godišnjeg Zagrepčanina podnijet je optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Malom Lošinju.