manjak kadra

Zagrebačka županija daje liječnicima subvencije za stambeni kredit

  • Autor: V. B./Hina
  • Zadnja izmjena 28.10.2020 10:35
  • Objavljeno 28.10.2020 u 10:35
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Luis ACOSTA / AFP / Profimedia

Kako bi zadržala zdravstvene radnike u ustanovama čiji je osnivač, Zagrebačka županija raspisala je javni poziv kojim će liječnicima subvencionirati kamate na stambene kredite, a medicinskim sestrama, fizioterapeutima i sl. stručno usavršavanje i doškolovavanje

Županija je objavila kako je javni poziv za subvencioniranje kamata na stambene kredite vrijedan 240.000 kuna, a namijenjen je liječnicima koji su u stalnom radnom odnosu u nekoj od županijskih zdravstvenih ustanova.

Radi se o županijskom Domu zdravlja, zavodima za hitnu medicinu i za javno zdravstvo, Specijalnoj bolnici Naftalan, Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra i Ljekarnama Zagrebačke županije.

Uvjet za subvenciju kamate je da se stan ili kuća na koju se kredit odnosi nalazi u Zagrebačkoj županiji, da je podnositelju to prva nekretnina za stanovanje, te da nije koristio neku drugu subvenciju Županije.

Pod stambenim kreditom smatra se kredit za kupnju, izgradnju, dogradnju ili uređenje stana, odnosno kuće.

Županija će subvencionirat kamate u visini od 50 posto ugovorene kamate, ali ne u iznosu većem od 1000 kuna mjesečno.

S obzirom da je riječ o javnom pozivu raspisanom unutar Programa mjera za osiguranje potrebnih ljudskih resursa u zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač Zagrebačka županija za razdoblje 2020.-2025. godine, kamata će se subvencionirati u cijelom tom razdoblju ako kod korisnika ne dođe do promjene uvjeta pod kojima je ostvario pravo na subvenciju.

Pravo na subvencije troškova stručnog usavršavanja i doškolovanja imaju medicinske sestre i   tehničari, fizioterapeuti, laboratorijski tehničari (SSS) i prvostupnici (VŠS), ako je ono vezano uz djelatnost zdravstvene ustanove u kojoj rade, te ako to rade o vlastitom trošku.

Županija će im subvencionirati troškove stručnog usavršavanja u visini od 50 posto godišnje školarine, maksimalno 5000 kuna neto godišnje po korisniku.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!