'kaskamo, kasnimo'

Problemi u KB Dubrava vrlo jednostavno riješivi - donesu se lijekovi, pidžama...Postoji problem koji je puno ozbiljniji

27.10.2020 u 22:54

Bionic
Reading

Dopredsjednik Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL) Boris Ujević kaže da ono što se tiče situacije u KB Dubrava da je riječ o riješivim problemima dok je puno ozbiljniji progon liječnice koja je upozorila na ono što treba riješiti

'Pokazali su se neki problemi, ali ja ih ne bih nazvao dramatičnima, ne zato što nisu imali ozbiljne posljedice po pacijente kojima su se dogodile, nego zato što su ti problemi vrlo jednostavno riješivi - donese se lijekove, jedna je gospođa bila bez pidžame ... to nisu problemi koji su komplicirani, ali po meni puno ozbiljniji problem je progon liječnika koji ukazuje na probleme koji se mogu i moraju rješavati', osvrnuo se na pismo liječnice iz KB Dubrava dopredsjednik HUBOL-a Boris Ujević gostujući u RTL Direktu.

Dodao je kako su informacije dobili prije nego su izišle u medije te da su po njegovim saznanjima, kaže, one istinite i točne.

'Problem je da se kaska, kasnimo', upozorio je kazavši da je jedan od ključnih probema nedostatak ljudstva.

'Mnoge županijske bolnice su u problemima kao KB Dubrava, no kod njih je još teža situacija kada je riječ o kadrovima', istaknuo je te upozorio kako je nemoguće reći koliko liječnika nedostaje.

'Prije se govorilo o njih 2000. To je bilo prije epidemije, a sada je sigurno još gore', kaže Ujević.

'Sustav je opterećen 110 posto i to treba izdržati, sadašnji broj hosiptalizacija su oni koji su zaraženi prije nekoliko tjedana, a nitko ne može reći koliko će još brojke rasti', zaključio je.