marijo Bekić

Ravnatelj dubrovačke bolnice: Virisu se prilično proširio kroz populaciju

27.10.2020 u 19:13

Bionic
Reading

Dubrovačko-neretvanska županija u utorak je srušila rekord u broju novozaraženih. U posljednja 24 sata testirano je 230 osoba od kojih je 70 bilo pozitivno. 'Ovo je već jedna trećina ukupnog broja testiranih, što pokazuje da se virus prilično proširio kroz populaciju. To je rezultiralo i većim brojem klinički pozitivnih pacijenata, a i laboratorijski pozitivnih testova', kaže ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić

'U ovom trenutku u Općoj bolnici Dubrovnik imamo 22 hospitalizirana pacijenta, od toga su tri u jedinici intenzivnog liječenja, ali nisu intubirani', rekao je gostujući u RTL Danas ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić.

Ravnatelj pojašnjava kako je u Dubrovniku već bila mobilizacija, kada su povučeni iz sustava specijalizanti koji su bili na edukaciju u Zagrebu, Splitu i Rijeci. Trenutno su organizirali sustav bez uvjeta mobilizacije.

'Pretpostavljam da je ministar mislio na cjelokupnu organizaciju i mobilizaciju zdravstvenog sustava'', rekao je Bekić.

Kaže kako u OB Dubrovnik još ima prostora za mobilizaciju.

'Imamo primarnu zdravstvenu zaštitu, kao i neke privatne ustanove. One su se djelom organizirale i u prošlom valu na proljeće', rekao je napominjući kako postoji i određeni broj umirovljenika koji je povučen iz mirovine ili nisu uopće otišli u mirovinu.