EUROMONEY

Zagrebačka burza je najbolja u regiji

13.05.2014 u 19:34

Bionic
Reading

Financijski časopis Euromoney proglasio je Zagrebačku burzu najboljom u središnjoj i istočnoj Europi, objavili su su danas sa Zagrebačke burze.

Euromoney je proglasio Zagrebačku burzu dobitnikom ugledne nagrade Best Financial Exchange in CEE u kategoriji Best Managed Companies in CEE.

U anketi je sudjelovalo 25 analitičara iz 53 vodeće banke i institucije, a sudionici ankete nominirali su po njihovom mišljenju najboljih pet tvrtki uzimajući u obzir strategiju poslovanja, sustav korporativnog upravljanja, dostupnost višeg menadžmenta, transparentnost, vrijednost za dioničare, informativnost i efikasnost internetskih stranica i dr.

Nagrada Best Managed Companies in CEE dodjeljuje se posljednjih deset godina, a kategorija Best Financial Exchange in CEE uvedena je lani, kada je dobitnik bila Varšavska burza.

Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze, u povodu dodjeljivanja nagrade izjavila je kako je ta nagrada dokaz da je poslovanje Zagrebačke burze praćeno i prepoznato i izvan lokalnih granica.