inicijativa u akciji

'Zagreb te zove' kritizira Filipovićev spot: HDZ koristi uspjehe hrvatskih sportaša

30.03.2021 u 15:38

Bionic
Reading

Gordana Pasanec iz građanske inicijative "Zagreb te zove" priopćila je u utorak da je prijavila HDZ zbog sukoba interesa jer se u spotu njihova kandidata za gradonačelnika Zagreba Davora Filipovića koriste povijesnim uspjesima hrvatskih sportaša

"U ime Inicijative 'Zagreb te zove' poslala sam prijavu za sukob interesa vezano za HDZ-ov spot za njihovog kandidata Davora Filipovića, u kojem se koriste povijesnim uspjesima sportaša", kaže Pasanec u priopćenju.

Pasanec navodi da bivši poznati vaterpolist Perica Bukić u spotu podupire Filipovića iz prostorija Varterpolo kluba Mladost uz pehare i odličja tog kluba. Kakve veze pehar Vaterpolo kluba Mladost ima s HDZ-om, pita Pasanec.

"Privatizirati sportske uspjehe kluba u kojem su sudjelovale generacije sportaša je sramotno. Mnogi od njih se ne bi složili da dio velike sportske povijesti bude prikazan kao simbol podrške bilo kojoj stranci, a kamoli HDZ-u. Budući da se klub financira javnim sredstvima radi se o čistom sukobu interesa", kaže Pasanec.