kampanja na terenu

[FOTO/VIDEO] Medved podržao Filipovića i poručio: Vjerujem da će Tomašević biti dobar član oporbe u povjerenstvima

20.03.2021 u 12:15

Bionic
Reading

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović bio je u obilasku Resnika, a s njime je bio i potpredsjednik Vlade Tomo Medved.

Filipović je poručio građanima Resnika da mogu biti mirni i da neće biti građenja spalionice.

“Neće biti centra za gospodarenje otpadom, a niti spalionice. Čuvši njihov glas i glas tisuća ljudi, tražio sam da se povuče taj prijedlog”, rekao je.

Komentirao je i prijedlog obnašateljice dužnosti gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević kako će se rušiti istočna tribina stadiona na Maksimiru, prenosi N1.

“Parcijalna rješenja kada govorimo o stadionu Maksimir su se pokazala kao loša rješenja. Dogovorit ćemo model da naši dečki koji rasturaju bogate europske klubove imaju uvjete u kojima mogu igrati”, rekao je.

Cilj mu je pobjeda

“Ja sam se kandidirao kako bih pobijedio na ovim izborima. U životu sam se bavio i košarkom. Nikad se nisam spustio na košarkaški parket, a da mi cilj nije bila pobjeda. Za razliku od mojih porutkandiata, imam svoju struku i imam se gdje vratiti. Ne živim od politike. Ono što želim je napraviti ovaj grad da bude grad u kojem najbolji pobjeđuju, a najslabiji da su zaštićeni.

Kad kažem najbolji pobjeđuju, tako da na natječajima pobjeđuju najbolji. Želim da se svi mladi ljudi mogu zaposliti na način da se mogu zaposliti zato što su se trudili i zato što su imali dobre ocjene. Mjera roditelj odgojitelj – ta mjera će ostati. Svi naši umirovljenici će imati ista prava koja su imali”, tvrdi Filipović.

  • +8
HDZ-ov gradonačelnički kandidat Davor Filipović obišao Gradsku četvrt Peščenica-Žitnjak Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Kaže da sugrađanima nudi novi model upravljanja gradom.

“Najvažnije je dići transparentnost na najveću moguću razinu. Građani moraju vidjeti natpis na kojem piše tko radi taj posao, zašto ga radi i koji je rok. Ono što ću uvesti jest međunarodni antikorupcijski standard. Gradit ću antikorupcijsku klimu u Gradu Zagrebu. Svi predstavnici će moći ući u bilo koji natječaj i kontrolirati sve. Transparentnost nije razvijanje transparenata što čini Tomislav Tomašević kad se bilo što gradi u gradu”, rekao je.

HDZ-ov gradonačelnički kandidat Davor Filipović obišao Gradsku četvrt Peščenica-Žitnjak Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/Pixsell

Medved o Filipovićevoj kandidaturi

Potpredsjednik Vlade Tomo Medved objasnio je zašto podržava Filipovića.

“Drago mi je da sam zajedno s našim kandidatom Davorom Filipovićem, čovjekom koji vam je ovdje u pet minuta dao jasnu sliku sadržaja svog programa. Iz ovoga što je rekao mogli ste vidjeti – to su snažni temelji onog što Zagreba trebu. I premijer i ja kao zamjenik predsjednika HDZ-a prepoznajući odluku gradske organizacije snažno smo poduprijeli i podupiremo Filipovića. Filipović jasno iskazuje viziju koju prepoznaju i građani i viziju kakav Zagreb želimo u budućnosti”, kazao je.

Medved poručuje da je transparenost ono što Zagrebu treba.

“Vjerujem da će Tomašević biti dobar član oporbe, u tim povjerenstvima kad se bude govorilo o velikoj nabavi. Moj poziv je građanima Grada Zagreba da u Davoru Filipoviću prepoznaju budućeg gradonačelnika”, poručio je Medved.