ZAHTJEV HSLS-A I HSS-A

Zagreb mora sufinancirati ugradnju razdjelnika topline

25.10.2012 u 13:18

Bionic
Reading

Klubovi zastupnika HSLS-a i HSS-a u Skupštini zatražili su da Grad Zagreb pokrene razgovore s HEP Toplinarstvom oko ugradnje razdjelnika topline u stambene zgrade koje koriste usluge toplane te da Grad sufinancira njihovo nabavu i postavljanje, a sve zbog novog poskupljenja grijanja od gotovo 37 posto

'Za mjesec dana grijanje će poskupjeti za 36,7 posto i time će biti pogođeno 100 tisuća ljudi. Tražimo da Grad krene u razgovore s HEP-om oko ugradnje razdjelnika i da sufinancira njihovu ugradnju. Potpredsjednik Vlade Radimir Čačić lagao je prije pet mjeseci da više neće biti poskupljenja, a HERA će cijenu grijanja podignuti za 37 posto. Mi dva posljednja sata u Skupštini raspravljamo o temama koje građene ne zanimaju, a o onome o čemu bismo trebali, ne pričamo', kazao je Kosor.

Kako smo prije mjesec dana pisali, ugrađene razdjelnike energije, koji donose uštede na računima do 40 posto, u Zagrebu ima samo 16 zgrada, od čega je 13 stambenih. Dobar je primjer rada Gradske uprave na tom području, o čemu smo također pisali,  Rijeka u kojoj je Grad zajedno s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost subvencionirao u 50-postotnom iznosu njihovu ugradnju dok su ostatak platili građani.