ISKUSTVA I IZAZOVI

Zagreb domaćin ISAF-ove konferencije o Afganistanu

12.10.2011 u 10:30

Bionic
Reading

U Zagrebu se od 12. do 14. listopada održava konferencija Međunarodnih snaga za pomoć sigurnosti (ISAF) pod nazivom ' Međunarodne snage za pomoć sigurnosti, Afganistan, 2001-2011-2021. – uloge i mogućnosti zemalja jugoistočne Europe'. Cilj konferencije je pružiti uvid u situaciju u Afganistanu od 2001. do 2011. godine, s pogledom na naučene lekcije, kao i na izazove i perspektive koji se očekuju u periodu od 2011. do 2021.

ISAF-ova konferencija nastojat će odrediti ulogu zemalja jugoistočne Europe unutar okvira stabilizacije, rekonstrukcije i razvoja države i društva Islamske Republike Afganistan, ali će i ponuditi ideje i moguće projekte za navedene zemlje kako u vojnom, tako i u civilnom sektoru.

Organizatori konferencije su George C. Marshall, Europski centar za sigurnosne studije, Garmisch-Partenkirchen, Njemačka, Udruga George C. Marshall Republika Hrvatska i Zaklada Konrad Adenauer Republika Hrvatska.

Na konferenciji će sudjelovati govornici iz Hrvatske, Albanije, Makedonije, Rumunjske, Bugarske, SAD-a, Njemačke te predstavnik Islamske Republike Afganistan.

Govorit će se o iskustvima zemalja jugoistočne Europe u okviru ISAF-ove misije u Afganistanu, kao i reformama, ciljevima i izazovima modernog Afganistana od 2011. do 2021. godine.