GDJE STE BILI 2005.?

Bivši i sadašnji HNS-ovci se počupali oko Facebooka: Uzeo nam je stranicu!

13.07.2017 u 15:31

Bionic
Reading

Krapinsko-zagorska Županijska organizacija HNS-a optužila je svojeg bivšeg člana, 30-godišnjeg Romea Vincelja, koji je na proteklim izborima bio i njihov kandidat za zamjenika gradonačelnika Krapine, da je stranicu Mladi HNS-a na Facebooku preimenovao u GLAS mladih Krapina

Vincelj je naime odmah po objavi odluke o koaliciji HNS-a i HDZ-a istupio iz svoje stranke, a na nedavno održanoj osnivačkoj konvenciji pristupio je stranci GLAS koju su osnovali bivši članovi HNS-a, javlja portal zagorje.com.

Priopćenje, koje potpisuje predsjednik ŽO HNS-a KZŽ Anđelko Toplovec, kaže kako novoosnovana stranka GLAS na račun HNS-a u Krapini želi ojačati svoju stranačku infrastrukturu. 'Nekad član HNS-a, a danas član GLAS-a Romeo Vincelj uzeo si je za pravo da stranicu Mladi HNS-a Krapina na Facebooku jednostavno otuđi i preimenuje u GLAS mladih Krapina. Je li to način na koji bi nova stranka trebala jačati svoje članstvo? 'Dosljedno' i 'čistog obraza' se krenulo s okupljanjem članstva i stvaranjem baze na stranačkoj infrastrukturi HNS-a. Vrlo liberalna i građanska metoda. Ovim putem zahtijevamo da se gradskoj i županijskoj organizaciji HNS-a odmah vrati stranica da ju može i dalje nesmetano koristiti. U prilog tvrdnji dostavljamo i sliku nove stranice koja je nastala promjenom imena', stoji u priopćenju.

Sam Vincelj kaže kako su oba profila koja su koristili mladi HNS-a Krapina otvorio on još 2005. godine. 'Profile sam otvorio na osobno ime i svih ovih godina bio jedini administrator i uređivao ih bez ičije pomoći, stoga ti profili pripadaju meni, a ne HNS-u. Predsjednik Topolovec to teško može znati jer on tada još nije bio ni u HNS-u, rijetko ih je posjećivao, a još rjeđe lajkao. Stoga me čudi iznenadni interes za te stranice, koji prije toga nije postojao', istaknuo je Vincelj.