SUKOB NA CESTI

Zadarski dožupan pljunuo i opsovao instruktora vožnje

24.06.2009 u 12:56

Bionic
Reading

Zadarski dožupan Stanko Zrilić pozvan je na obavijesni razgovor u zadarsku policiju jer je prošloga tjedna tijekom vožnje u Zadru pljunuo u lice i opsovao majku zadarskom instruktoru vožnje Deanu Smoliću dok je ovaj pripremao kandidata za polaganje vozačkog ispita

Po završetku razgovora, kojim će se utvrditi je li bilo elemenata kaznenog djela, odlučit će se i o tome hoće li se protiv zadarskog dožupana podnijeti prijava. Iznerviran načinom vožnje kandidata zadarske autoškole, Zrilić je, prema Smolićevim riječima, na Biogradskoj cesti došao tik iza automobila, nakon čega je počeo mahnito trubiti, piše Slobodna Dalmacija.

ZRILIĆ: SAMO SAM POTRUBIO
'Jako mi ježao što je došlo do ovakvog incidenta, ali smije li autoškola usredturističke sezone voziti 25 kilometara na sat? Priznajem da samzatrubio i pretekao vozilo. No kada sam stao na semaforu, suvozač iz tog automobila,kojeg ne poznajem, stao me vrijeđati, nazivajući me liberalom ipartizančinom',  kazao je Stanko Zrilić, dodajući da ga u posljednjevrijeme stalno napadaju nepoznati ljudi.

Uz nekontrolirano trubljenje, Zrilić ih je potom pretekao po punoj crti, nakon čega su se automobili ponovno susreli u paralelnim trakama na crvenom svjetlu na semaforu. 'Jako sam se uzrujao, tako da me živo zanimalo o kome je riječ jer se tako ne ponašaju baš mnogi. Kada sam spustio staklo, imao sam što vidjeti. Iznenađen činjenicom da je riječ ni manje ni više, nego o zadarskom dožupanu, dobacio sam mu da uistinu pruža lijep primjer hrvatskoj mladeži i ostalim sudionicima u prometu, na što mi je on odgovorio:

'Što sereš budaletino?' Kada sam ga upitao misli li on to ozbiljno, kazao mi je da mi 'je.. mater i ćaću!' Kako me to dotuklo, i sam mu, u afektu, dobacio nekoliko psovki, na što mi je on, u trenutku kada se na semaforu upalilo zeleno svjetlo, pljunuo u lice kroz otvoreni prozor automobila i nagazio gas.

Ništa slično u životu nisam doživio. Toliko sam se uznemirio da sam morao popiti tablete za smirenje. Odmah sam pozvao policiju koja je napravila zapisnik. Kako se ni nakon toga nisam mogao smiriti, otišao sam sutradan kod njega u Županiju da bi s njim razgovarao. Nakon što me odbio primiti, ostavio sam mu 50 komada bojanki za učenje djece o prvim prometnim pravilima', kazao je Smolić i dodao da trenutačno razmišlja i o podizanju privatne tužbe.