SLUČAJ NEPOKOPANE BEBE

Zabočka bolnica negira odgovornost

09.05.2010 u 10:42

Bionic
Reading

Opća bolnica Zabok ogradila se od odgovornosti za slučaj nepokopane bebe roditelja iz Krapinskih Toplica, obrazlažući da su stručno i administrativno napravili sve u skladu s pravilima

'Žalimo što je došlo do ove situacije, koja je nakon smrti djeteta bila još jedan šok za roditelje, no smatramo da je OB Zabok stručno i administrativno učinio sve u skladu s pravilima i propisima struke, što potvrđuje i arhivirana bolnička dokumentacija', stoji u priopćenju koje potpisuje Neven Miškulin, viši stručni suradnik za odnose s javnošću OB-a Zabok, objavio je Jutarnji list.

Podsjetimo, Marija iz Krapinskih Toplica rodila je u OB Zabok 26. siječnja zdravog dječaka koji je preminuo sljedeći dan, a prema preporuci liječnika pismeno se odrekla prava na pokop djeteta. Objašnjeno joj je da će dijete biti kremirano i pokopano na zagrebačkom Krematoriju.

Dva mjeseca kasnije majka je upućena na Zavod za patologiju po nalaz djetetove obdukcije. Pri preuzimanju nalaza liječnik ju je pitao što će s bebom koja je na Zavodu već dva mjeseca, na što je majka ostala šokirana jer za to nije znala.

Je li Zavod za patologiju primio spornu izjavu, po kojoj je dužan zbrinuti tijelo, i zašto se u bolnici koja je uputila djetetovo tijelo nisu raspitali što je s njim, doznat će se u ponedjeljak, kad se predstojnik dr. Sven Seiwerth vraća sa službenog puta, prenosi Jutarnji list.