vladine brojke

Zabilježen porast antikršćanskih ispada u Njemačkoj

19.05.2024 u 12:10

Bionic
Reading

Broj kaznenih djela označenih kao "antikršćanska" u porastu je, rekla je njemačka vlada odgovarajući na pitanja Petra Bystrona, političara krajnje desne stranke Alternativa za Njemačku (AfD).

Vladine brojke, objavljene nakon što je Bystron podnio pisana pitanja Odboru za vanjske poslove Bundestaga, pokazala je da je diljem zemlje u policijsku statistiku o politički motiviranom kriminalu u 2022. godini uključeno 135 antikršćanskih kaznenih djela.

Prema preliminarnim podacima, 2023. godine zabilježeno je 277 takvih slučajeva, uključujući 55 incidenata koji su uključivali materijalnu štetu.

Nema općeg objašnjenja za porast, rekao je glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova za dpa.

Porast broja takvih slučajeva mogao bi se djelomično objasniti višestrukim dijeljenjem ili objavljivanjem sadržaja s kaznenim karakterom na internetu. S takvim su objavama upoznati u Središnjem centru za prijavu kaznenog sadržaja na internetu Savezne kriminalističke policije.

Drugo objašnjenje je „napeta politička situacija u svijetu, posebno u kontekstu bliskoistočnog sukoba kao rezultat napada terorističke organizacije Hamas na državu Izrael“, govori izvor iz Ministarstva.

sve osim nogometa