ĆUDLJIVI TRAVANJ

Za vikend stižu zahlađenje i kiša

03.04.2014 u 10:58

Bionic
Reading

U petak će u cijeloj Hrvatskoj biti promjenjivo do pretežno oblačno, ali još uvijek uglavnom suho. Tek navečer i u noći na subotu duž Jadrana se očekuje povremena kiša ili lokalni pljuskovi, ponajviše u Dalmaciji, u kojoj će biti i grmljavine

U unutrašnjosti će vjetar biti slab dok će na Jadranu puhati umjereno i jako jugo. U noći na subotu jugo će oslabiti, a na sjevernom Jadranu okrenuti na umjerenu buru. Jutarnje temperature bit će od 6 do 11 u unutrašnjosti i od 10 do 15 °C na Jadranu. Najviša dnevna temperatura u cijeloj zemlji bit će od 18 do 23 °C.

U subotu će na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti biti pretežno oblačno, uz povremenu kišu ili lokalne pljuskove koji mjestimice mogu biti i obilniji. U Dalmaciji će biti promjenjivo oblačno uz dulja sunčana razdoblja, a moguća je i slaba kratkotrajna kiša i to uglavnom u zaleđu. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren istočnjak i sjeveroistočnjak. Na sjevernom Jadranu će puhati umjerena bura, a u Dalmaciji slabo do umjereno jugo. Jutarnja temperatura bit će od 7 do 12 u unutrašnjosti i od 11 do 16 °C na Jadranu. Najviša dnevna temperatura u cijeloj zemlji bit će od 15 do 20 °C, u Lici koji stupanj niža.

U nedjelju se očekuje smirivanje vremena. Posvuda će biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, uz više oblaka u unutrašnjosti, osobito prijepodne. Kiša se uglavnom ne očekuje. U unutrašnjosti će puhati slab sjeveroistočnjak, na Jadranu slaba do umjerena bura u priobalju, a na otvorenom umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura bit će od 5 do 9 u unutrašnjosti i od 11 do 16 °C na Jadranu. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti bit će od 16 do 19, a na Jadranu od 18 do 22 °C.

U ponedjeljak će posvuda biti pretežno sunčano, tek ponegdje uz mali razvoj naoblake. U unutrašnjosti će vjetar biti slab, na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura u priobalju, a na otvorenom umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura bit će od 5 do 10 u unutrašnjosti i od 11 do 16 °C na Jadranu, a najviša dnevna temperatura u cijeloj zemlji od 20 do 25 °C.

Od utorka vrijeme će ponovno postati nestabilnije, uz više oblaka povećat će se vjerojatnost za mjestimičnu slabu kišu ili lokalne pljuskove, a i temperature će postupno padati.