MINISTAR POTVRDIO RIJEČI TORCIDE

Za sukobe u Zelini kriva je policija

21.12.2012 u 13:26

Bionic
Reading

'Stručni nazdor Ravnateljstva policije utvrdio je da su u pripremi utakmice između Hajduka i Zeline u Svetom Ivanu Zelini djelatnici policije koji su utakmicu pripremali učinili propuste, što je izazvalo reakciju navijača', kazao je na današnjoj konferenciji za novinare Ranko Ostojić, ministar MUP-a

Prema njegovim riječima, policija je uporabu sredstava prisile koristila u zakonskim okvirima, ali to ne isključuje odgovornost policije za propuste koji su napravljeni.

'Stoga će protiv rukovoditelja na utakmici biti pokrenut stegovni postupak', pojasnio je Ostojić i dodao da sama činjenica da se u Zelini često ne odigravaju tako značajne utakmice ne amnestira policiju koja se trebala bolje pripremiti i da je rukovođenje ljudima na terenu dovelo do incidenta.


Podsjetimo, na utakmici domaćeg nogometnog kupa, krajem prošlog mjeseca, došlo je do sukoba između policije i navijača Hajduka u kojoj je uz ozlijeđene i privedene navijače bilo i ozlijeđenih policajaca.

Iako je Torcida cijelo vrijeme tvrdila da ničim nije izazvala incident, iz policije su govorili suprotno, nakon čega su navijači odlučili objaviti i videosnimke. Gotovo mjesec dana nakon incidenta ministar je potvrdio ono što su navijači cijelo vrijeme tvrdili – da oni nisu izazvali incident.

Ovo je Torcida snimila u Zelini