odluka vlade

Za sufinanciranje javnog prijevoza srednjoškolaca 292 milijuna kuna

  • Autor: M. Šu./Hina
  • Zadnja izmjena 20.08.2020 12:05
  • Objavljeno 20.08.2020 u 12:05
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Marijan Susenj/PIXSELL

Vlada je u četvrtak donijela odluku o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2020./2021. za što je predviđeno 292 milijuna kuna.

Sufinancirat će se troškovi javnog prijevoza u iznosi od 75 posto za učenike srednjih škola koji su udaljeni više od pet kilometara od škole, te u iznosu od 100 posto za učenike koji spadaju u neku od socijalnih kategorija, izvijestio je ministar obrazovanja Radovan Fuchs.

Za tu namjenu potrebno je 292 milijun kuna, dodao je.

Vlada je prihvatila i prijedlog odluke o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između Vlade RH i Svjetske meteorološke organizacije o pravnom statusu i djelovanju Ureda za projekte Svjetske meteorološke organizacije u Hrvatskoj.

Taj sporazum pridonijet će jačanju Hrvatske kao središta izvrsnosti za meteorologiju i hidrologiju u jugoistočnoj Europi i jačanje otpornosti na sve izraženije elementarne nepogode, kazao je  ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

Vlada je prihvatila i uredbu o proglašavanju posebnih rezervata „Modro oko i jezero Desne“, „Ušće Neretve“ i „Kuti“.

Prihvatila je i pokroviteljstvo nad obilježavanjem 50. obljetnice Hrvatskog proljeća (tijekom 2021.) , obilježavanjem 200. obljetnice osnutka Arheološkog muzeja u Splitu te nad 55. Vinkovačkim jesenima.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!