izbori u varaždinu

'Za nisku izlaznost kriva destruktivna politika dijela vijećnika GV-a'

16.04.2023 u 20:35

Bionic
Reading

Nakon što su zatvorena birališta u Varaždinu, predsjednik varaždinskog HDZ-a i nositelj liste za Gradsko vijeće Damir Habijan u nedjelju je rekao da je na nisku izlaznost birača na izvanrednim izborima utjecala i destruktivna politika dijela vijećnika u dosadašnjem sazivu GV-a.

Prema podacima Državnog izbornog povjerenstva, do 16.30 sati na izvanredne izbore za Gradsko vijeće izašlo je 21,59 posto birača.

Habijan je ocijenio kako je ta niska izlaznost poraz dosadašnje gradske politike te da je na nju utjecala destruktivna politika dijela vijećnika u dosadašnjem sazivu Gradskog vijeća.

„Zato smo u kampanji komunicirali da želimo konstruktivniji saziv Gradskog vijeća. Naime, postoje određeni gradski problemi, kao što su balirani otpad i prometna infrastruktura, pri čemu prvenstveno mislim na Kućansku rampu, za čije je rješavanje potrebno zatomiti podjelu na svjetonazorska pitanja i lijeve i desne ili bilo koju političku boju”, rekao je Habijan za Hinu.

Ustvrdio je kako je niska izlaznost poruka birača i njihova ocjena dosadašnjem sazivu Gradskog vijeća te dodao kako očekuje da će novi saziv biti puno kvalitetniji i konstruktivniji.

„Postoje nadstranačka pitanja za koja je potreban konsenzus jer se na lokalnoj razini ne možemo baviti svjetonazorom, već moramo raditi za građane, bez podjele i bez destruktivnih struja”, zaključio je Habijan.