potvrdiLo ŽDO

Objavljena optužnica protiv mladića koji je pretukao vojnika u Požegi

16.04.2023 u 19:37

Bionic
Reading

Dvadesetogodišnjak koji je u subotu u Požegi nasmrt pretukao 21-godišnjeg pripadnika HV-a, osumnjičen je za nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnim ishodom, a Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu u nedjelju je zatražilo istražni zatvor.

Ognjen Ljubičić, zamjenik županijske državne odvjetnice u Slavonskom Brodu rekao je da je istražni zatvor zatražen za osumnjičenog 20-godišnjaka zbog mogućeg utjecaja na više svjedoka. Odmah nakon Državnog odvjetništva osumnjičenik je odveden sucu istrage Županijskog suda.

Osumnjičeni 20-godišnjak je u subotu oko 2,15 sati na parkiralištu na Trgu Svetog Trojstva u Požegi nakon kraće verbalne prepirke fizički napao 21-godišnjeg mladića, pripadnika Hrvatske vojske.

Prema rezultatima istrage Policijske uprave požeško-slavonske, osumnjičeni je žrtvi zadao više udaraca u glavu, nakon kojih je 21-godišnji mladić pao na tlo. Napadač je potom žrtvu udario još nekoliko puta, a potom napustio mjesto napada.

Ozlijeđeni 21-godišnji pripadnik HV-a prevezen je u Opću županijsku bolnicu Požega gdje su se liječnici borili za njegov život. No, zbog teških ozljedama umro je u nedjelju ujutro.

Privođenje osumnjičenog za ubojstvo u Požegi Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Dr. Ivan Vukoja, ravnatelj Opće županijske bolnice u Požegi jutros je izjavio da su "tijekom jučerašnjeg jutra primili 21-godišnjeg mladića u kritičnom stanju koji je nakon reanimacije primljen u Jedinicu intenzivnog liječenja, gdje su se liječnici 24 sata borili za njegov život. Međutim borba nije bila uspješna i on je umro jutros u 9.20 sati".

"Radilo se o ozljedama glave i neurokranije", dodao je dr. Vukoja.