vremenska prognoza

Za Jadran izdan meteoalarm zbog olujne bure, evo gdje se očekuje kiša

18.02.2024 u 08:41

Bionic
Reading

Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a od sredine dana uglavnom na sjevernom Jadranu lokalno malo kiše, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za nedjelju

U Dalmaciji će biti pretežno sunčano. Vjetar će biti slab, na istoku i umjeren sjeverozapadni i sjeverni. Na Jadranu će puhati umjerena, ponegdje do jaka bura, podno Velebita na udare olujna, poslijepodne u slabljenju i okretanju na sjeverozapadnjak, objavio je DHMZ. Zbog jake i olujne bure, za cijeli Jadran je izdan žuti meteoalarm.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom će biti između 11 i 15, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 15 do 19 stupnjeva Celzija.

U ponedjeljak se očekuje promjenjivo oblačno, uglavnom u drugom dijelu dana mjestimice malo kiše, osobito na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru i Lici.

  • +8
Kiša u Splitu Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barišin

Ujutro na jugu i istoku zemlje sunčanije. Vjetar većinom slab, na istoku navečer umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu slabo do umjereno jugo, poslijepodne najprije na sjevernom dijelu u okretanju na sjeverozapadni i sjeverni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od -1 do 4, duž obale i na otocima od 6 do 10, a najviša dnevna većinom između 11 do 16 stupnjeva Celzija.

>>> Vremensku prognozu za sljedećih sedam dana za veće gradove pogledajte u galeriji u nastavku ili na stranicama DHMZ-a.

Vremenska prognoza Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ