KERUM I DALJE ODUŠEVLJAVA

Za direktora Prometa postavio šefa svog restorana

28.09.2010 u 13:06

Bionic
Reading

Držislav Brčić ima 33 godine, šest godina radnog staža i, kako sam priznaje, nije upoznat sa situacijom u splitskoj javnoj prijevoznoj službi

Upravo kad se pomislilo da Splićane više nema čime iznenaditi, gradonačelnik Željko Kerum izvukao je asa iz rukava: odlukom skupštine javnog gradskog prijevoznika Prometa, koju formalno vodi Kerumov zamjenik Jure Šundov, na čelo goleme tvrtke postavljen je dosadašnji direktor gradonačelnikovog restorana na Benama.

Ime mu je Držislav Brčić, ima tek 33 godine i ne previše bogat životopis – nekoliko godina prodavao je osiguranje, a zatim se skrasio u Kerumovoj tvrtki Excelsus. Ukupno, u radnoj knjižici upisano mu je šest godina staža.

Brčić se, kaže, na natječaj za direktorsko mjesto prijavio, jer je željan novih izazova, usavršavanja i educiranja. U Prometu, poduzeću s nekoliko stotina zaposlenih i vječnim problemima s poslovanjem, imat će pravu priliku: sam, naime, priznaje da 'nije upoznat sa situacijom u tvrtki', pa će mu trebati vremena za prilagodbu.

Nadzorni odbor tvrtke prvi put je promijenio i ustroj Prometa, pa će Brčiću u poslu pomagati još dvojica članova Uprave. Jedan je Leonard Družijanić, zapamćen po kaznenoj prijavi zbog sklapanja štetnog ugovora i zlouporabe ovlasti u Dalmacijavinu, čime je tvrtku navodno oštetio za tri milijuna kuna. Prijava je, istina, nešto kasnije odbačena.

Drugi je Marin Milišić, rođak Kerumova zeta Petroslava Sapunara i jedan od aktera afere industrijske špijunaže u tvrtki AD Plastik. Ova tvrtka prijavila je Milišića za nedopušteno korištenje autorskog prava i povredu industrijskog vlasništva, a proces još uvijek traje.

Sve u svemu, lijepo društvance…