UBOJSTVO ABRAMOVA

Za Cupaćem MUP raspisao tjeralicu

07.12.2009 u 11:46

Bionic
Reading

Prvoosumnjičeni za ubojstvo Aleksandra Abramova (23), hrvatski državljanin Dušan Cupać (21) nalazi se na internetskoj stranici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Nalog za međunarodnu tjeralicu izdala je Policijska uprava primorsko-goranska

U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi, MUP moli da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na besplatne brojeve telefona 92 ili 0800 0092. Informacije se mogu poslati i putem interneta na e-mail adresu: pitanja@mup.hr.

Dušan Cupać rođen je 19. kolovoza 1988. u Zadru i prvoosumnjičeni je za brutalno ubojstvo 23-godišnjeg Abramova. Prema policijskim informacijama, Cupać je prije otkrivanja njegova identiteta, nakon počinjenog kaznenog djela, pobjegao u BIH, a pretpostavlja se da se nalazi u Srbiji, budući da je od tamo i došao u Rijeku tijekom 2007. godine.

Drugoosumnjičeni Dario Cupać (21) i trećeosumnjičeni Dario Savić (24) privedeni su 5. prosinca u 18 sati u istražni centar Županijskog suda u Rijeci gdje im je istražni sudac Valentin Ivanetić odredio 48-satno zadržavanje u pritvoru. Tijekom današnjeg dana očekuje se istražni zahtjev Županijskog državnog odvjetništva koje tereti navedenu trojicu za teško ubojstvo.

Aleksandar Ambamov izgubio je život 4. prosinca oko 3.35 sati na Trgu Sv. Barbare u Rijeci zbog banalnog razloga, potvrdio je Damir Živko, načelnik Sektora krim policije PU PG. Sve je počelo verbalnim sukobom između Dušana Cupaća, Darija Cupaća, Darija Savića i Aleksandra Abramova, a nastavilo se fizičkim u kojem je Abramov pokušao pobjeći napadačima, ali nažalost bezuspješno.

Trojac mu je nanio teške ozljede od kojih je vrlo brzo preminuo ostavljen na pločniku Starog grada. Hitna pomoć po dolasku mogla je samo konstatirati smrt mladog Cresanina.