MUKE SANADEROVOG HYPO PRIJATELJA

Wolfgang Kulterer potpuno je švorc!

08.09.2010 u 11:54

Bionic
Reading

Dugogodišnji šef Hypo banke, prijatelj bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera, u pritvoru je od 13. kolovoza, a kako javljaju austrijski mediji, njegov odvjetnik upravo je pokušao smekšati srce klagenfrutskog suca tvrdnjom da njegov branjenik nema više ni centa na računu

Ako je vjerovati odvjetniku bivšeg dugogodišnjeg šefa uprave Hypo banke, koji od 13. kolovoza sjedi u Klagenfurtu u istražnom zatvoru, Wolfgang Kulterer potpuno je švorc! Bankar kojeg se sumnjiči za pronevjeru

milijuna eura kod sebe nema ni centa, tvrdi njegov branitelj Ferdinand Lanker u dokumentima koje je predao sudu, tražeći Kultererovo puštanje na slobodu.

Naime, Kulterer je uhićen i zbog sumnje da se sprema pobjeći iz Austrije te je u trenutku privođenja kod sebe imao stotinjak tisuća eura u gotovini.

Odvjetnik Lanker pokušao je uvjeriti austrijski sud da Kulterera pusti iz istražnog zatvora, jer ovaj uopće nema novčanih sredstava za bilo kakav bijeg. Kulterer trenutačno mnogima duguje mnogo novca te zbog toga prodaje i nekretnine u svojem vlasništvu. Samo Raiffeisen banci Kulterer duguje milijun i pol eura, a Commerzbank od njega potražuje 620 tisuća eura.

Iako je prodao imovinu u vrijednosti od 2,36 milijuna eura, Kultereru su nakon vraćanja hitnih potraživanja ostale tek 84 tisuće, što neće biti dovoljno ni za honorar odvjetnika Lankera. Bez obzira na dirljivu priču odvjetnika o osiromašenom bankaru Kultereru, klagenfurtski sud odlučio ga je zadržati u istražnom pritvoru punih mjesec dana, koliko austrijski zakon dopušta.