STRANKA RUŽE TOMAŠIĆ:

'Vulina zbog izjave o Stepincu proglasiti persona non gratom'

  • Autor: N. Sučec
  • Zadnja izmjena 22.06.2015 10:37
  • Objavljeno 22.06.2015 u 10:37
Ruža Tomašić

Ruža Tomašić

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj

Hrvatska konzervativna stranka (HKS) zatražila je od Vlade da srbijanskog ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna prava Aleksandra Vulina proglasi 'personom non grata' u Hrvatskoj zbog njegove izjave u nedjelju u Jadovnom kada je kardinala Alojzija Stepinca nazvao 'ustaškim vikarom'

Vulin je ovu nečuvenu optužbu i laž izrekao usred Hrvatske i to pred predstavnicima Hrvatskog sabora i Vlade, koji niti jednom riječju nisu reagirali na ovu očitu bezočnu optužbu, priopćili su konzervativci u ponedjeljak.

U stranci koju vodi Ruža Tomašić ističu kako nije slučajno da se Vulinova provokacija događa u vrijeme kada Vatikan razmatra proglašenje blaženog kardinala Alojzija Stepinca svetim zbog nebrojenih dobročinstava i spašavanja života Židova i Srba tijekom vladavine NDH, o čemu, kažu, postoje brojna svjedočanstva.

'Sramotna šutnja Milanovićeve vlade na Vulinove laži i optužbe protiv kardinala Stepinca na hrvatskom tlu baca novo svjetlo na cjelokupnu hrvatsku vanjsku politiku i što aktualna srbijanska vlada, kojoj se na čelu nalazi četnički vojvoda Tomislav Nikolić, misli o Hrvatskoj i Hrvatima. Jer ako je blaženi Stepinac 'ustaški vikar', onda su svi katolički vjernici koji vjeruju u njegovu svetost ustaše. Stigma je to koja ozbiljno prijeti Hrvatskoj ako se na vrijeme ne kaže 'dosta'. Istovremeno, najpoznatiji hrvatski etno-biznismen, predsjednik Srpskog narodnog vijeća i saborski zastupnik Milorad Pupovac, na čiji je poziv Aleksandar Vulin došao, nastavlja sa svojim podmetanjima o porastu etničke i političke netolerancije u Hrvatskoj', poručuju iz HKS-a.

Zbog svega navedenog od hrvatske Vlade traže da srbijanskog ministra Vulina proglasi 'personom non grata' u Hrvatskoj, te da odnose sa Srbijom "svedu na razumnu mjeru i zaustave ponižavanje hrvatskog naroda i države".

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!