UZBUNA U SRBIJI

Vulin u histeriji nakon formiranja vojske Kosova: Vučić je Miloševiću uvijek zamjerao pad Krajine

14.12.2018 u 15:56

Bionic
Reading

Ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je u petak da se vojska Kosova formira kako bi napadala Srbiju i Srbe

'Aleksandar Vučić je više puta jasno i glasno, u prijelomnim trenucima za ovu zemlju, rekao da se Oluja nikada više neće ponoviti', rekao je Vulin za TV Pink. Istakao da Srbija nikada više neće dozvoliti da se ponove Oluja i Jasenovac te da se nekažnjeno dogodi propast srpskog naroda.

Vulin je dodao da je to više nego jasna poruka svakom tko bi uopće razmišljao o ideji da nasiljem pokušava učiniti nešto na prostoru Kosova.

'Poznajući Aleksandra Vučića, on je uvijek i predsjedniku Slobodanu Miloševiću i tadašnjem rukovodstvu Srbije zamjerao pad Krajine, smatrajući da je neoprostivo i neprihvatljivo da propast srpskog naroda prođe bez reakcije države Srbije', naveo je Vulin.

Zato, ponovio je, nema mogućnosti da se ponovi Oluja, 'dok je na čelu vojske i države Aleksandar Vučić'.

'Takozvana vojska Kosova, koju sačinjavaju teroristi, pravi se da bi napadala Srbiju i Srbe. Sigurno se ne pravi da bi se zaratilo s Albanijom, na primjer, ili da bi se suprotstavilo malignom utjecaju Crne Gore na prostoru Kosova ili da bi se eventualno zaustavile sjevernomakedonske teritorijalne aspiracije na Kosovo. Nema nijednog drugog razloga. Naši građani mogu biti mirni. Mogu biti sigurni da imaju apsolutnu podršku predsjednika države i Vojske Srbije', rekao je Vulin.