NAPADAČI NA MILJUŠA I GALINCA?

Vuletić i Dakić još mjesec dana u Remetincu

27.12.2010 u 11:11

Bionic
Reading

Uhićeni u akciji Šok 3 - Đorđe Vuletić i Darko Dakić, osumnjičenici za napade na novinara Duška Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca - po odluci istražnog suca Zvonka Posavca još će mjesec dana provesti u pritvoru

Sudac Zdenko Posavec vodi istragu protiv Vuletića i Dakića kojima je danas odredio jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i supočinitelje za kojima se traga, te ponavljanja kaznenog djela. Dakić je pritvoren i zbog teških okolnosti u kojima je djelo počinjeno. Podsjetimo, Vuletić i Dakić uhićeni su prošle srijede u lokalu Meandar na zagrebačkoj Knežiji u sklopu policijske akcije 'Šok 3'.

Đorđe Vuletić se sumnjiči da je sudjelovao u napadu na poduzetnika Josipa Galinca u rujnu 2008. godine, a Dakić da je odgovoran za napad na novinara Dušana Miljuša u lipnju 2008, ali i za napad na Galinca.

Od desetak uhićenih u akciji prošloga tjedna pušteni su svi osim Vuletića i Dakića. Vuletićev branitelj Milenko Umičević i Dakićeva braniteljica Ljiljana Planinić najavili su žalbe na odluke o istrazi i pritvoru. O tome će odlučivati izvanraspravno vijeće.

Kako Hina neslužbeno doznaje, u istrazi će se ispitati šest svjedoka.