POLJUD SPREMAN ZA UZVRAT KUPA

Vuković: Igrao bih u Hajduku cijeli život!

15.04.2013 u 13:58

Bionic
Reading

Dva dana uoči uzvratne utakmice polufinala Kupa sa Slaven Belupom, dvoboja kojeg na Poljudu označavaju ključnim za cijelu sezonu, najbolji strijelac Hajduka Ivan Vuković otvorio je dušu i priznao da mu se iz Splita nikamo ne ide

'Normalni slijed okolnosti je da jednog dana odem iz Hajduka, ali meni se stvarno nigdje ne žuri. Igramo dobro, prava smo ekipa i imamo prave navijače, još ako bismo osvajali trofeje sigurno bi mi najljepše bilo ostati u u Splitu. Što se mene tiče, igrao bih cijeli život u Hajduku', kazao je Vuković. Novinari su ga pitali o govorkanjima da mu se sprema transfer u inozemstvo, pa je u šali odgovorio da 'ionako već jest u inozemstvu'.

Sraz sa Slaven Belupom u srijedu Hajduku će biti već četvrti ove sezone, pobijedili su u sva tri dosadašnja susreta, a već ovog vikenda čeka ih još jedno putovanje u Koprivnicu. Ipak, Kup se čini najvažnijim, pa je i Torcida u subotu velikim transparentom pozvala Splićane na Poljud, dok će Uprava dati svoj prilog snižavanjem cijene ulaznica. Na sve tribine stadiona ulazit će se za tek 40 kuna.

Kapetan Mario Maloča konačno je objavio da je njegova ozljeda stvar prošlosti i bit će na raspolaganju za iduće utakmice, a svjestan je da će u srijedu najveći teret biti upravo na hajdukovoj obrani.

'Oni sigurno neće čekati, moraju dati dva gola ako misle nešto napraviti, ali i nama odgovara da se ne brane. Tijekom cijele sezone odlično igramo obranu, po broju primljenih golova smo druga najbolja momčad prvenstva i vjerujem da ćemo proći u finale. Ali, čuda se događaju i zato moramo biti maksimalno ozbiljni', kazao je Maloča

Po medijima se još uvijek povlače repovi subotnje utakmice s Cibalijom na Poljudu, gdje su sva tri pogotka postignuta iz zaleđa, a čak je i službeni Hajduk kroz usta predsjednika Marina Brbića ponovno upozorio na 'totalno sljepilo u sudačkoj organizaciji'.

'Što su pomoćni suci radili, gdje su gledali?! Žao nam je Cibalije, nama ne trebaju ni darovi ni kompenzacija ranijih grešaka', kazao je Brbić. U Hajduku tvrde da je osim golova bilo još pregršt spornih detalja na ovoj utakmici, između ostalih i jedan nedosuđeni jedanaesterac te vjerojatni nepriznati gol. Točku na sve stavio je Maloča:

'Previše se po novinama povlače sudačke pogreške, ispada da smo pobijedili zbog toga, ali ja mislim da je naša pobjeda više nego zaslužena. Na terenu je postojala samo jedna ekipa', kazao je kapetan Hajduka.