reakcija iz srbije

Vučić premijeru Australije: Ako ste htjeli Novaku zabraniti po deseti put osvojiti titulu, zašto mu odmah niste rekli da ne može dobiti vizu

14.01.2022 u 19:27

Bionic
Reading

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić reagirao je putem Instagrama na najnovija događanja u vezi tenisača Novaka Đokovića

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se putem Instagrama reagirajući na najnovija događanja u vezi tenisača Novaka Đokovića.

Vučić je u videoporuci rekao:

'Poštovani građani, suočeni smo s mnogo problema, s pritiscima iz dijela svijeta, ali ono što nam nikada nisu uspjeli oduzeti, to je naše srce, ponos i dostojanstvo. To govorim zbog svega što se događa u Melbourneu i ne zato što me zanima dobijanje političkih bodova, već zato što su napadi i pritisci na Novaka Đokovića, državljanina Srbije iz nama nepoznatih razloga dostigli takve razmjere da je nemoguće za mene da se ne oglasim'.

Kaže da se oglasio nakon što je odluku o ukidanju vize Đokoviću pozdravio premijer Australije.

'Vjerojatno ni riječ ne bih rekao da poslije ponovljene odluke da se ukine viza Đokoviću, da se nije oglasio i premijer Australije i pozdravio tu odluku. Začuđen sam zbog činjenice da takve odluke mogu donijeti izvršna tijela vlasti, a nakon sudskih odluka. Time su nam samo pokazali kako kod njih izgleda nezavisno pravosuđe. Ja bih se ovdje vratio na moralno pitanje. Ako ste htjeli Novaku zabraniti po deseti put osvojiti titulu, zašto mu odmah niste rekli da ne može dobiti vizu i zašto ga niste odmah vratili', upitao je Vučić, javlja N1.