kontinuitet

Vučić potvrdio: Ana Brnabić je novi mandatar

05.10.2020 u 20:37

Bionic
Reading

Predsjednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić potvrdio je večeras da je novi mandatar za Vladu Srbije Ana Brnabić

Imali smo više kandidata i na stranačkoj razini sam o tome govorio, naveo je Vučić. Potpisao sam odluku, o Ani Brnabić imam visoko mišljenje, dodao je i rekao da je radila dobro i u interesu Srbije i da nema što zamjeriti. Mislim da je to dobar izbor, kazao je.

Vučić je, prenosi N1, naveo da je mandatarki rekao da razmisli o uvođenju dva ministarstva - za ljudska prava i ravnopravnost spolova i društveni dijalog i drugo - za brigu o obitelji, djeci i demografiji. 'Zamolio sam mandatarku da ako je moguće 50 posto ili blizu 50 posto članova Vlade budu žene, mislim da bi to bilo revolucionarno i pokazali kako na djelu izgleda ravnopravnost', istaknuo je.

Vučić je zahvalio građanima što su izašli na izbore, dodajući da je vrlo važno da su ti izbori protekli mirno i "gotovo bez incidenata", a da su građani pokazali time koliko poštuju demokraciju.

'Uspjeli smo vratiti zemlju na put ekonomskog napretka, naveo je Vučić. 'Iako su građani glasali za politiku kontinuiteta, morali smo ih (rezultate izbora) prihvatiti sa skromnošću i poniznošću, shvatiti da to nije "kart blanš" za budućnost, rekao je Vučić. Naveo je da su pred Srbijom izazovi kao što su pregovori sa Kosovom, ali i zdravstvena situacija i kako da u vrijeme korona-krize, sa zatvorenim granicama "uspijemo održati ekonomski ritam koji smo imali do danas". To su teški izazovi, istaknuo je.

Naša obaveza je i da imamo dovoljno financijskih rezervi, a zadatak nove Vlade je da osigura povećanje plaća i mirovina, da se radi na izgradnji cesta i da krenemo s novim projektima - da se konačno krene sa izgradnjom metroa, brze pruge Beograd-Niš, Niš-Preševo, kompletnu prugu od Valjeva do crnogorske granice i mnogo drugih važnih projekata, dodao je.

Druga stvar je zdravstvo, država Srbija je prethodnih godina uložila više nego prethodnih 40 ili 50 godina, rekao je Vučić, koji je naveo da su jučer krenuli radovi u Vranju, da se rade rekonstrukcije u Aranđelovcu, Smederevskoj Palanci, Prokuplju, Pirotu, Loznici... Dodao je da je važno da se uvedu inovativni lijekovi i da rezultati moraju biti još bolji kad je u pitanju liječenje djece.

Vučić je rekao da je "važno dodatno osnažitio našu vojsku i policiju".