VOJNI SAJAM U BEOGRADU

Vučić poručio Hrvatima: Slobodno se naoružavajte ako imate novca

27.06.2017 u 13:42

  • +3

Sajam vojne tehnike u Beogradu

Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL

Bionic
Reading

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić otvorio je u utorak Sajam naoružanja i vojne opreme 'Partner 2017' koji se održava u Beogradu pod pokroviteljstvom tamošnjeg ministarstva obrane i tvrtke Jugoimport SDPR

Nakon službenog otvaranja vojnog sajma, srbijanski je predsjednik Vučić, povodom najave da će Hrvatska nabaviti suvremene borbene avione F-16 Barak ili Gripen, izjavio kako svatko ima pravo naoružavati se te kako je na Srbiji da osigura svoje nebo i građane.

'Hrvatska ima pravo naoružavati se. Ako imaju novca, neka se naoružavaju, ako imaju zdravu ekonomiju, neka se naoružavaju. Želim im mnogo uspeha. Nema tu filozofije', rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Cilj sajma je predstavljanje naoružanja i vojne opreme 'sa svih strana svijeta', od složenih topničkih i raketnih sustava, suvremenog streljačkog naoružanja i streljiva, borbenih oklopnih vozila, elektronske opreme, lakih aviona, novih radara, raznih trenažera, zaštitne balističke opreme pa sve do borbenih patrolnih čamaca.

  • +3
Sajam vojne tehnike u Beogradu Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL

Na ovogodišnjem sajmu predstavit će se više od 100 izlagača, a pored brojnih visokih delegacija iz čitavog svijeta, kao i predstavnika NATO-a, Europske obrambene agencije i ostalih međunarodnih vojno-sigurnosnih organizacija, manifestaciju prati veliki interes partnera iz Rusije, Kine, Bliskog istoka te Azije i Afrike.

Prema očekivanjima organizatora, najveću pažnju izazvat će sustavi borbeno-oklopnih vozila 'Miloš' i 'Lazar' te samohodna haubica 'Nora' te bespilotni helikopter 'Stršljen' i raketa 'Šumadija'.

Osim izlagačkog programa, na Sajmu naoružanja i vojne opreme 'Partner 2017' bit će održan i niz stručnih predavanja na teme poput primjene nano tehnologija u obrambenoj industriji Srbije i slično.