i hrvatskom i bih

Vučić o proizvodnji streljiva s Ukrajinom: Stavimo stvari na čistac

28.02.2024 u 22:29

Bionic
Reading

Srbija mora sagledati svoju poziciju, ali je spremna razgovarati sa svim prijateljima, rekao je u srijedu navečer u Tirani predsjednik te zemlje Aleksandar Vučić povodom prijedloga ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da zemlje zapadnog Balkana proizvode streljivo s Ukrajinom.

Nakon bilateralnog sastanka sa Zelenskim na marginama summita "Ukrajina - Jugoistočna Europa", Vučić je za RTS rekao da je Srbija najveći proizvođač streljiva na Zapadnom Balkanu s udjelom od oko 50 posto.

'Stavimo stvari na čistac. Značajni proizvođači streljiva (na Zapadnom Balkanu) su prije svega Srbija, zatim Hrvatska, a potom i Bosna i Hercegovina. Ako mogu tako reći, 50 posto je Srbija, 30 posto je Hrvatska, 20 posto je Bosna i Hercegovina. Onda je jasno o čemu se radi”, rekao je Vučić. Naveo je da Srbija "mora sagledati svoju poziciju" i dodao da je Zelenskom rekao da su srpske rezerve streljiva popunjene 62 posto.

"Dao sam nalog da se puni do 100 posto, to znači da moramo puno raditi u našim tvornicama. Ostaje nam da vidimo kako ćemo napraviti svoju platformu, ali spremni smo razgovarati sa svim našim prijateljima, iako želimo zadržati ono što nam je najvažnije u državnom sektoru, uz svu suradnju s privatnim sektorom,, rekao je Vučić.