SRBIJANSKI PREMIJER:

Vučić kaže kako Srbija ne može biti obrana Europe od migranata

15.09.2016 u 22:26

Bionic
Reading

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak kako se protivi podizanju zidova i ograda, i da Srbija ne može biti prva i posljednja obrana Europe od migranata te da Europska unija mora riješiti migrantsku krizu na svojim granicama, izvijestili su beogradski elektronički mediji

‘Izgleda da sam ostao jedini u Europi koji je protiv zidova i ograda. Zidovi nisu potrebni i nisu dobro rješenje ni za koga, ali nemojte nas tjerati da moramo reći: ne može nijedan (migrant) više ući na teritorij Srbije’, rekao je Vučić u Parizu gdje boravi u trodnevnom posjetu a u četvrtak se sastao s francuskim premijerom Manuelom Vallsom.

Vučić je rekao da Unija problem migranata mora riješiti na svojim granicama - u Grčkoj i Bugarskoj, naglasivši kako Srbija ‘ne može biti prva i posljednja odbrana Evrope’. ‘Mi hoćemo prihvatiti svoj dio odgovornosti, pokazali smo humano lice i solidarnost, ali mi ćemo svoju zemlju znati zaštiti’, poručio je Vučić.

Ustvrdivši kako će Srbija ‘u nekom trenutku morati donijeti odluku’ Vučić je rekao da u zemlji sada boravi oko 7.000 ljudi koji nemaju kamo otići, a u Bugarskoj ih je još toliko. Kazao je kako se očekuje promjena odnosa prema migrantskoj krizi jer više nije riječ o majkama s djecom iz Sirije i s ratnih područja već se radi o ekonomskim migrantima iz država u kojima nema ratnih sukoba.