'DESNI KLIJENTELISTI'

Vučetić nakon izbacivanja iz Mosta prosuo žuč po bivšoj stranci: Nestat će iz politike!

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 13.07.2018 11:48
  • Objavljeno 13.07.2018 u 11:43
Marko Vučetić

Marko Vučetić

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Most se razišao sam sa sobom', nije štedio bivše kolege nezavisni saborski zastupnik Marko Vučetić krizitirajući rad svoje donedavne stranke iz čijeg ju je kluba isključio Nikola Grmoja

Vučetić nije štedio svoje bivše stranačke kolege Mostovce. Kaže kako je Most nastao kao stranka u Metkoviću, ali da je nezavisnost dobio uključivanjem u rad Ivana Kovačića iz Omiša koji je napustio Sabor.

'Most se razišao sam sa sobom. Izgubio je vlastiti identitet, nikakv oblik nezavisnosti u Mostu ne može opstati', poručio je Vučetić gostujući na N1 dodajući kako se njegovim isključenjem Most pokazao 'kao desna klijentelistička stranka'.

Objasnio je i činjenicu kako ga je Nikola Grmoja isključio iz kluba iako o tome zastupnici nisu službeno glasali.

'Ta odluka ne može biti jednoglasna jer nitko nije digao ruku, nego jednodušna jer je Nikola uvidom u duše prisutnih zaključio da su za moje isključenje', rekao je Vučetić.

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Misli kako se stranka nije mogla zadovoljiti njegovim govorim u kojem je podržao Istanbulsku konvenciju, a dodao je i kako se Most odvojio od naroda, nezavisnih lista te se prepustio u teme koje ne mogu biti aktualne poput arhiva i suverenizma.

Donedavne kolege optužio je za klijentelizam te da pogoduju samo malom broju članova stranke.

'Most je od svega odstupio i zagrnuo se ruhom lažnog moraliziranja, ali pokazuju kako odstupaju od moralnih normi, ali ne i od povlastica i financijske koristi bavljenja politikom', rekao je Vučetić za N1.

Napomenuo je, također, kako je Most desniji od HDZ-a i da nikada neće koalirati sa SDP-om.

'To je bilo jasno i nakon zadnjih izbora, ali trebali su naći neku ispriku', rekao je on.

Dodaje da se klubu Mosta pridružio dok je bio 'substranačka struktura, između društvenog aktivizma' dok je u Mostu bio i Ivica Relković, a djelovao je i Ivan Kovačić.

'Tada je postojala šansa da Most može definirati dva tri problema i nakon toga nestati s političke scene', poručio je ovaj nezavisni zastupnik.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!