doznao od novinara

Vučetić izbačen iz saborskog kluba Mosta

09.07.2018 u 19:24

Bionic
Reading

Nezavisni saborski zastupnik Marko Vučetić danas je izbačen iz saborskog Kluba Mosta, a na svom Facebook profilu objavio je da mu to nitko nije rekao nego je o svom izbacivanju iz Kluba doznao od novinara

'Prije 10 minuta me nazvala novinarka i obavijestila da, prema današnjem dopisu iz Kluba Mosta nezavisnih lista, više nisam član toga kluba. Zanimljivo je da tu informaciju nisam najprije ja primio, ali je razumljivo zašto', napisao je Vučetić na Facebooku.

I na službenim internetskim stranicama Sabora Vučetić više nije na popisu članova Kluba Mosta.

Smatra kako je razlog za njegovo izbacivanje taj što se Most udaljio od nezavisnih.

"Razlog je jednostavan: Most se toliko udaljio od nezavisnih, da više nije moguća niti pristojna komunikacija. Znam da hrabrosti imaju, stalno o njoj govore u kontroliranim uvjetima Sabora i konferencija za medije. Već sam rekao da je moj zadatak demonstrirati nezavisnost, a da je teret dokazivanja otvorenosti prema nezavisnima na stranačkom Mostu.

Nezavisnost sam demonstrirao i nastavit ću je demonstrirati, jer moja nezavisnost nije bila vezana, nije vezana, niti će biti vezana uz stranku, neovisno kako se ona zvala, pa i stranka Most', zaključio je Vučetić.

Potpredsjednica Kluba Mosta Ivana Ninčević-Lesardić "lajkala" je taj Vučetićev status. "Ja kao potpredsjednica kluba zastupnika sam u šoku da se odluke o izbacivanju donose na ovakav način bez da se to s osobom prvo iskomunicira i da ja kao potpredsjednica Kluba o tome ništa nisam znala.

  • +3
Most Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Nisam mogla prisustvovati sastanku u subotu iako sam htjela sudjelovati putem Skypea što kolege nisu prihvatile, ali sam trebala biti bar obaviještena", kazala je za N1 Ninčević-Lesardić.

Na pitanje razmišlja li i sama o odlasku iz Kluba zastupnika Mosta kaže da trenutno o tome ne razmišlja jer je i sama nedavno saznala tu vijest, ali je definitivno u šoku zbog načina kako se donose ovako ozbiljne odluke.

Vučetića je šira javnost zapazila kada je u Saboru održao vrlo inspirativan govor prilikom rasprave o Istanbulskoj konvenciji.