PREDIZBORNO VRIJEME

Vrtić upola jeftiniji za drugo dijete, za treće besplatan

22.04.2013 u 15:11

Bionic
Reading

Cijena boravka u opatijskom vrtiću za pedagošku godinu 2013/2014. za drugo dijete bit će upola jeftinija, dok će smještaj u vrtiću za treće dijete iz iste obitelji biti besplatan, najavio je danas gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić

'Cijena koju plaćaju roditelji za smještaj djece u vrtiću neće se mijenjati, a Grad Opatija će i dalje sufinancirati razliku između cijene koju plaćaju roditelji i ekonomske cijene smještaja djece u vrtiću', rekao je Dujmić te istaknuo novosti pri upisu djece u opatijski vrtić.

'Za drugo dijete cijena boravka u vrtiću bit će 50 posto niža od one koju roditelji plaćaju za smještaj djeteta, dok će smještaj u vrtiću za treće dijete iz iste obitelji biti besplatan', istaknuo je.

Javni poziv za upis djece u organizirane programe odgoja i naobrazbe djece predškolske dobi za pedagošku godinu 2013/2014. objavljen je na stranicama Grada Opatije. Novost je i to da će roditelji pri upisu djece u vrtić imati manje posla s papirologijom.

'Dio papirologije, kao što su potvrde o prebivalištu i potvrde o radnom statusu, od mjerodavnih institucija (MUP i HZMO) službenim će putem nabaviti stručne službe Grada Opatije', rekao je Dujmić.