HSP

'Vrijeme je za nove izbore'

12.10.2010 u 12:41

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Daniel Srb izjavio je danas u Osijeku da je vrijeme za nove izbore kako bi dobili odlučnu vladu koja će povući poteze za izlazak zemlje iz krize

Na konferenciji za novinare HSP-a predsjednik stranke Srb je podsjetio na posljednje izvješće Svjetske banke, u kojem se, uz ostalo, navodi kako su od 30 zemalja regije istočne Europe i središnje Azije samo četiri države i dalje u recesiji i bilježe negativan rast - Kirgistan, Rumunjska, Hrvatska i Latvija.

Napomenuvši kako su sve zemlje u okruženju izišle iz recesije i imaju gospodarski rast, osim Hrvatske, koja će, po očekivanju Svjetske banke, ove godine imati pad od oko 2 posto, predsjednik HSP-a procijenio je da na to utječe način upravljanja državom i državnom imovinom. Smatra da Vladine mjere, poput objedinjavanja različitih državnih institucija i agencija, neće donijeti ozbiljne gospodarske pomake, a Hrvatska time samo gubi vrijeme.

Ustvrdio je kako se od 60-tak zakona i propisa, koji se u ovome trenutku nalaze u saborskoj proceduri, gotovo ni jedan ne odnosi na bilo kakve mjere koje utječu na razvoj gospodarstva.

'Izgubili smo godinu dana na utvrđivanje različitih afera i traženje odgovornih, stoga pozivamo premijerku Jadranku Kosor da ostavi politiku kojom se, u određenim trenucima stvara dojam da Vlada nešto čini, i počne donositi odluke kojima će se povećati ulaganja u Hrvatsku', kazao je predsjednik HSP-a.

Srb smatra kako nema smisla još godinu dana čekati u takvim uvjetima i slušati rasprave o tome tko je više ili manje kriv za neku aferu. Dodao je da je vrijeme za nove izbore kako bi se dobila vjerodostojna i odlučna Vlada, koja će povući poteze za izlazak iz krize, jer, kako smatra, sada ne postoji ozračje, u kojem se mogu provoditi bilo kakve ozbiljne reforme.