vremenska prognoza

Vrijeme i dalje nestabilno: Nastavlja se red hladnoće, red južine

29.11.2023 u 13:38

Bionic
Reading

Česta izmjena sunca i oblaka te toplog i hladnog vremena nastavit će se i sljedećih dana, pa i za vikend, prognozira DHMZ

Nakon uglavnom sunčane srijede, prognostičari DHMZ-a za četvrtak najavljuju umjereno do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, češćom i obilnijom na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj gdje je u noći još moguća susnježica ili snijeg. U središnjim predjelima i u Gorskom kotaru do jutra ponegdje može biti i oborine koja se smrzava pri dodiru s tlom. Na istoku zemlje kiša se očekuje tek navečer.

Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni, u gorju i jak s mogućim olujnim udarima. Na Jadranu umjereno i jako jugo te južni vjetar, lokalno olujno. Najniža temperatura zraka od -3 do 1, na Jadranu između 7 i 12 °C. Najviša dnevna od 6 do 10, na obali i otocima između 13 i 17 °C.

Za petak DHMZ prognozira iznadprosječne temperature, ali i oborine. Već u subotu stiže nova promjena vremena. 'U petak će biti promjenjivo i pretežno oblačno s povremenom kišom, ponegdje obilnijom, na moru moguće i grmljavinom. U noći na subotu pad temperature zraka pa će kiša ponajprije u gorju prelaziti u susnježicu i snijeg uz moguće stvaranje snježnog pokrivača, a uz daljnje zahladnjenje snijega može biti i u nizinama unutrašnjosti.

U nedjelju postupno smirivanje. Vjetar u unutrašnjosti umjeren jugozapadni, mjestimice i jak, u gorju s olujnim udarima. U subotu će zapuhati sjeveroistočnjak i sjeverac te u nedjelju oslabjeti. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo i južni vjetar, lokalno olujno, a krajem subote će okrenuti na buru, najprije na sjevernom dijelu. Nakon iznadprosječno toplog petka za vikend osjetan pad temperature zraka', poručuju iz DHMZ-a.

  • +22
Rijeka: Jako jugo i kiša poplavilo ulice oko tržnice i rivu Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL