RUŽICA VUKOVAC O MANDATARU

Vrijeme Bože Petrova tek dolazi, ali sada je vrijeme za stručnjaka!

23.12.2015 u 13:10

Bionic
Reading

Uoči petog kruga konzultacija za izbor mandatara Vlade kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović razgovarali smo s Ružicom Vukovac, članicom Mosta. Njezina stranka presudna je u formiranju većine, a na Nacionalnom vijeću raspravljaju o prijedlogu za mandatara. Razgovarali smo o tome hoće li inzistirati na Boži Petrovu ili će pristati na mandatara kojeg predloži HDZ, a navodno se radi o Damiru Vanđeliću

'Osobno sam za Božu Petrova i, ukoliko sada dođe stručna osoba koju smo i sami zagovarali zbog kritičnog gospodarskog trenutka u državi, držim da će Božo zbog svojih kvaliteta biti premijer prije ili kasnije', rekla je Ružica Vukovac za tportal.

Smatra, također, da je Božo Petrov svojim likom i djelom osoba potrebna Hrvatskoj na takvom mjestu, ali vjeruje da 'društvo još nije zrelo za njega'.

'Njegovo vrijeme tek dolazi. No sada je vrijeme za stručnjaka koji mora biti u funkciji provođenja reformi', kaže.

Za ovu istaknutu mostašicu i članicu Nacionalnog vijeća reforme su i dalje ključne i od njih, poručuje, neće odustati koliko god ih osuđivali ili razapinjali. Kada dobiju priliku za njihovo provođenje, rekla je za tportal, građani će uvidjeti kako je svejedno koga su izabrali jer je važno pokrenuti gospodarstvo s mrtve točke i vratiti dignitet čovjeku.

'Osude će biti, ali samo zato jer je narod zbunjen i nema dovoljno informacija. Mi u Mostu ne možemo puno u ovoj pat poziciji s ljutim i moćnim opcijama koje su nasuprot nas', kaže Vukovac te u ovom trenutku moli za još malo strpljenja i povjerenja.

'Ako želimo da se promjene počnu događati, moramo oformiti Vladu, konstituirati Sabor i krenuti raditi. Drugačije ne ide. Sjedeći kod kuće ili odustajanjem promjene se neće dogoditi same od sebe. Tek sada kreće borba', poručuje Vukovac.

Sve ovo što im se događa, smatra, 'prave mostovce samo jača u ideji da hrvatskom društvu hitno trebaju promjene, a kada se s njima krene, tada narodu neće morati objašnjavati što rade jer će to i osjetiti'.

Vukovac drži kako su najvećim dijelom napadi medija, silne konstrukcije te netočni navodi, kako kaže, na račun mostovaca dio kampanje kojom se pokušava ugasiti ono što se s Mostom rodilo na hrvatskoj političkoj sceni, a to je, prema njezinim riječima, ideja poštenih političara.

'Jasno je kome to ne odgovara', rekla je.

Tražeći dodatno pojašnjenje, Vukovac je rekla kako pri tome misli na obje opcije.

'Obje opcije imaju utjecaj na medije iako SDP logično prednjači', rekla je, napominjući kako će o pritiscima biti još govora, ali kada ovo završi.

Za Branimira Karačića, koji je napustio Nacionalno vijeće Mosta, ima samo riječi hvale.

'Branimir je jednako važan kao i svaki član Nacionalnog vijeća Mosta, bio zastupnik ili ne. Štoviše, pravi altruist u politici. Osoba vrijedna divljenja', zaključuje.