POBOLJŠANJE DIJAGNOSTIKE

Vrijedna donacija Dječjoj bolnici Srebrnjak

31.12.2012 u 15:41

Bionic
Reading

Dječja bolnica Srebrnjak dobila je vrijednu donaciju, koagulacijski uređaj, poklon humanitarne udruge Bukovačko srce, koja je u lipnju ove godine pokrenula akciju za kupnju uređaja čija će primjena poboljšati hematološku dijagnostiku kod djece

Koagulacijske pretrage su sastavni dio dijagnostičkog protokola za postavljanje dijagnoze koagulopatije, omogućuju praćenje tijeka bolesti, kao i praćenje antikoagulacijske terapije kod djece.

Dječja bolnica Srebrnjak mnogo pažnje posvećuje humanom pristupu malim pacijentima, zbog čega je prema UNICEF-ovim standardima bila prva Bolnica prijatelj djece u Hrvatskoj. Uvođenje koagulacijskih pretraga bilo bi veliki doprinos u nastojanjima da se olakša život i liječenje bolesnog djeteta, stoga je i ova akcija zagrebačkih humanitaraca poseban dar.

Velika humana akcija završena je primopredajom uređaju u zagrebačkog bolnici, gdje su predstavnici Bukovačkog srca Vedran Vinš Seman i Dejan Dulikravić predali uređaj ravnatelju dr. sc. Bori Nogalu i dr. sc. Damiru Ercegu, voditelju Odjela za klinička ispitivanja na Srebrenjaku.