SPAŠAVANJE BRODOGRADILIŠTA

Vrije u 3. maju, štrajkaši se probili do direktora: Još uvijek smo mirni, ali sljedeći tjedan...

23.08.2018 u 14:31

Bionic
Reading

Štrajk u riječkom brodogradilištu 3. maj danas je nastavljen. Radnici traže isplatu plaća za srpanj i nastavak proizvodnje te kažu da će štrajkati do ispunjenja zahtjeva. Nešto iza podneva radnici brodogradilišta spontano su se okupili pred vratima ureda direktora Maksimiliana Percana tražeći odgovore

Dio radnika riječkog brodogradilišta zajedno sa svojim sindikalistima došao je na glavnu portu 3. maja uz poruku svima odgovornima i svima koji odlučuju o sudbini ovog brodogradilištada da 'oni nisu rušilačka snaga niti su za nerede, ali da bi od početka idućeg tjedna ukoliko se ne pronađe neko rješenje scenarij mogao biti posve drugačiji', javlja Novi list.

Iza podneva su došli pred vrata Percanovog ureda.

Zamjenik predsjednika Štrajkaškog odbora Boris Bučanac izjavio je u četvrtak, dugog dana štrajka u Brodogradilištu 3. maj, da se štrajk nastavlja, radnici će za sada ostati u brodogradilištu i na svojim radnim mjestima iako je atmosfera napeta, ali od idućeg tjedna, ako plaće za srpanj ne budu isplaćene, bit će drugačije.

Radnici 3. maja Izvor: Društvene mreže / Autor: Novi list

'Još uvijek smo mirni, a neka odgovorni razmisle što će biti dalje', rekao je Bučanac dodavši kako su radnici 3. maja časni ljudi i građani Rijeke, a ne rušilačka gomila.

  • +3
Izjave članova štrajkačkog odbora pred brodogradilištem 3. maj Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

'Pozdravljamo kolege u Puli, čiji je način borbe legitiman', rekao je i poručio da će radnici 3. maja za sada u brodogradilištu tražiti svoja prava, ali tako neće ostati. 'Imamo hodogram, znamo što ćemo, od idućeg tjedna krenut će druga priča', kaže Bučanac.

Ističe da puno toga ovisi o Vladi, ona mora odmotati nastali Gordijski čvor, a o donesenim odlukama ovisit će daljnje akcije radnika. 'Spremni smo i znamo što nam je činiti', rekao je.