UDRUŽENI PROIZVOĐAČI

Vrgoračka jagoda spremna za EU

  • Autor: Jure Divić
  • Zadnja izmjena 27.01.2012 15:02
  • Objavljeno 27.01.2012 u 14:24
Hrvatska misica Katarina Banić s vrgoračkom jagodom

Hrvatska misica Katarina Banić s vrgoračkom jagodom

Izvor: tportal.hr / Autor: Jure Divić

Pedeset najvećih uzgajivača jagoda u vrgoračkom kraju osnovalo je udrugu Vrgoračka jagoda

Na osnivačkoj skupštini u Vrgorcu, koja je održana pod pokroviteljstvom grada i Turističke zajednice, sastali su se najveći proizvođači jagoda, s ciljem da se udruže u krovnu udrugu i spremni dočekaju EU, na čije tržište, kako kažu, moraju izići udruženi i na taj se način suprotstaviti jakoj konkurenciji iz Italije, Španjolske i Portugala.

Prvi zadatak udruge je zaštita geografskog porijekla vrgoračke jagode i bolja informiranost svih koji se bave uzgojem najpoznatijeg voća iz Dalmatinske zagore.

Vrgoračka jagoda, uz Tina Ujevića i Mesnu industriju Pivac, spada u tri najpoznatija vrgoračka branda, stoga turistička zajednica Vrgorca brine o promidžbi jagode. 'Zadovoljni smo što smo uspjeli vrgoračku jagodu uvrstiti u kuharske recepte najpoznatijih hrvatskih hotela', rekla je Neli Bajalo, direktorica Turističke zajednice Vrgorac, koja je naglasila da će se i dalje izdvajati značajna sredstva za promidžbu te da će se osim već tradicionalnih Dana jagoda, ulagati u zaštitni znak koji bi se trebao naći na svoj ambalaži u kojoj se pakira i prodaje vrgoračka jagoda.

Na osnivačkoj sjednici, za predsjednika udruge je izabran Berislav Govorko, a Milan Franić za potpredsjednika udruge Vrgoračke jagoda, pod kojom se sada nalazi 1,5 milijun sadnica jagode.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi