hns-ov radni doručak

Vrdoljak odgovorio Čačiću i Marasu, a progovorio i o suradnji s HDZ-om

18.12.2017 u 13:17

Bionic
Reading

Novi-stari predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak sa stranačkim potpredsjednicima Marijom Puh i Ivanom Gulamom sjeo je na radni doručak, a potom su javnosti objavili pet ključnih politika kojima će se baviti. Odgovorio je Vrdoljak na upućene prozivke Radimira Čačića i Gordana Marasa, a progovorio je i o suradnji s HDZ-om

'Odmah ćemo danas poslati poziv HDZ-u na političku koordinaciju. Ne treba limitirati datum, ali neće to sigurno trajati mjesecima. Teme će biti politički prioriteti za 2018. Prezentirat ćemo što su naši ciljevi, čuti što su njihovi', rekao je Vrdoljak te odgovorio Čačiću i Marasu:

'Trebamo se okrenuti drugačijim vremenima i koordinaciji. Trebamo dati osmijeh i nadu i rezultat. S takvim riječima nema rezultata. Izjave Marasa i Čačića su potpuno iste i ne možete razdvojiti kojoj stranci koji pripada. Ja nisam taj. Predložite konkretan projekt, a vrijeđati nekoga nema smisla', prenosi N1.

Vrdoljak se ne boji da će se HNS utopiti u koaliciji jer mnogi na političkoj sceni predviđaju nestanak ove stranke.

'Imali smo sličan rejting u koaliciji sa SDP-om 2013. Manjinskom partneru u vlasti pada rejting. Ako u ovom mandatu odradimo ono što želimo, ja se ne bojim ni za budućnost Hrvatske, a kamoli HNS-a. U Vladu smo unijeli sebe, mi sebe nismo mijenjali. Svoje vrijednosti donijeli smo u Vladu, i to nam je čast', rekao je Vrdoljak, napominjući kako je 'formula opstanka' vraćanje čovjeka u srce politike te da će djeca zbog politike HNS-a imati informatiku kao obvezni predmet.

HNS predstavio novo vodstvo Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjević

'Žrtva toga je 0,5 posto rejtinga', rekao je on te nabrojao pet ključnih politika kojima će se posvetiti: Hrvatskoj kao zemlji znanja, kreativnoj industriji, nastavku industrijske strategije i zadržavanju stope rasta, izgradnji digitalne infrastrukture te čovjeku.

'Peto je po meni najvažnije, a to peto je čovjek. Politika treba imati fokus na čovjeka: bolji život, rješavanje problema. Temelj liberalne politike je čovjek i njegova sloboda da bude kakav jest i da se dobro osjeća u svojoj koži i takav kakav jest da svoj doprinos razvoju Hrvatske', pojasnio je novi-stari predsjednik HNS-a.

  • +69
Ivan Vrdoljak vratio se na čelo HNS-a i na političku scenu nakon višemjesečne pauze Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL