PROJEKT HNS-A

Vrdoljak kopirao britansku vladu i uveo 'novinu u hrvatsku politiku'

 • Autor: V. P. P.
 • Zadnja izmjena 14.02.2018 11:25
 • Objavljeno 14.02.2018 u 10:49
Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak

Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak te ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak organizirali su konferenciju za novinare, na kojoj predstavljaju online platformu za javno i potpuno transparentno praćenje procesa obrazovne reforme pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja

Iz HNS-a su kazali da se radi o novosti na hrvatskoj političkoj sceni te da je riječ o online platformi za javno i potpuno transparentno praćenje procesa obrazovne reforme, javlja N1.

'HNS danas u politički prostor uvodi novinu koja nedostaje u politici i nadam se da će je slijediti i ostali politički akteri. Od danas svi građani u Hrvatskoj na platformi na stranicama HNS-a mogu u realnom vremenu pratiti proces Ministarstva znanosti koji se odnosi na obrazovnu reformu. Točno će se vidjeti što je do sada obavljeno i kada, koji su procesi danas u tijeku, a koji su pred nama. I u realnom vremenu te uz sva možebitna pitanja svi vi, a i građani, mogu vidjeti kako se proces razvija i u kojim se rokovima dolazi do realizacije', rekao je Vrdoljak.

Vrdoljak je govoreći o projektu rekao kako smatra da je vrlo važno obraćati se javnosti transparentnom platformom te najavio kako će na stranicama HNS-a uslijediti predstavljanje ostalih projekata. 'Svakih nekoliko tjedana prezentirat ćemo svaki projekt koji HNS provodi u Vladi Republike Hrvatske', rekao je.

 • +5
 • +2

Ivan Vrdoljak i Blaženka Divjak

Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

'To su procesi koji se događaju u poslovnom svijetu i to je nešto bez čega nijedno moderno vođenje procesa ne može funkcionirati', rekao je. Dodao je i kako je model kopiran od britanske vlade, koja jedina ima jasne korake za realizaciju svojih planova.

'Zašto Hrvatska ne bi bila druga, treća, četvrta zemlja u Europi koja na ovakav način ima prezentirane projekte? Digitalno vrijeme je pred nama i zašto ne bismo iskoristili sve koristi toga?', upitao je.

Na kraju svog izlaganja zahvalio je ministrici Divjak i cijelom timu jer su omogućili da se iskorači u novo vrijeme hrvatske politike.

 • +69
 • +66

Ivan Vrdoljak

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Komentari čitatelja 4

Prikaži sve
 • prckoo

  14.02.2018 11:41

  hns: kradu kao hdz, nesposobni kao sdp (kuljiš, čini mi se)

 • jozomali

  14.02.2018 12:55

  Sustav nam je takav da marginalci kao HNS (nekad velika stranka koja se urušila iznutra....i nikad neće na puteve stare slave.....gameover) diktiraju što i kako u RH....tuga i jad

 • jozomali

  14.02.2018 12:57

  HNS-u je potpuno svejedno tko je od dvije najveće stranke na vlasti!....oni guraju svoj klijentelizam i uhljebništvo! (nije da druge dvije velike stranke....dapače.....uhljebljivaju i oni 200 na sat)

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi