vremenska prognoza

Vraća se sunce i raste temperatura, no vrijeme i dalje nestabilno

26.04.2023 u 07:15

Bionic
Reading

Iako su pred Hrvatskom topliji dani, DHMZ i dalje upozorava na nestabilno vrijeme i mogućnost kiše

U srijedu će prevladavati sunčano, no ne i posve stabilno. U unutrašnjosti uz umjeren i jak razvoj oblaka sredinom dana i poslijepodne može biti ponekog lokalnog pljuska ili malo kiše.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, na istoku i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena, podno Velebita i Biokova u prvom dijelu dana i jaka bura, lokalno s olujnim udarima, a prema otvorenom moru popodne sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 20 °C, u gorju malo niža.

Djelomice, u četvrtak u većini područja i pretežno sunčano, no ne i posve stabilno. Poslijepodne i navečer uz umjeren i jak razvoj oblaka mjestimice će biti pljuskova praćenih grmljavinom, ponajprije na kopnu u petak i subotu.

Vjetar slab, u petak mjestimice umjeren jugozapadni i južni. Na Jadranu će puhati povremeno umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak, a u subotu i jugo. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice je moguća magla, a u četvrtak u gorju može biti i slabog mraza pri tlu. Dnevna temperatura u postupnom porastu.