koprivničko-križevačka županija

Vozio bicikl s nevjerojatnih 4,84 promila alkohola u krvi

20.09.2021 u 15:39

Bionic
Reading

Policija je nastavila s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnu uporabu mobitela i prekršajima motociklista

Tijekom vikenda, od 17. do 20. rujna na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 13 prometnih nesreća od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima je 6 osoba zadobilo lakše ozljede i 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u ponedjeljak, 20. rujna, u 3.35 sati, u Kenđelovcu kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 114 kilometara na sat iako je na navedenoj dionici državne ceste DC 28 brzina kretanja vozila ograničena na 70 kilometara na sat.

Ističemo i vozača koji je, u nedjelju, 19. rujna, u 7.09 sati, u Ulici Stjepana Radića u Budančevici, upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 110 kilometara na sat iako je na navedenoj dionici državne ceste DC 2 brzina kretanja vozila ograničena na 70 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 19. rujna, u 18.05 sati, u Ulici Krste Hegedušića u Hlebinama, kod 58-godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 4,84 promila.Vozač je isključen iz daljnjeg prometovanja.

Ističemo i 31-godišnjeg vozača koji je u ponedjeljak, 20. rujna, u 00.25 sati, u Vinogradskoj ulici u Cvetkovcu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,29 promila pri čemu je izazvao prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, priopćila je policija.