Policija u akciji

Za volanom muškarac s 4,06 promila, dijete od 13 godina, vozači bez dozvola...

04.07.2018 u 13:09

Bionic
Reading

Osječka policija zaustavila je neregistrirani kombi kojim je upravljalo 13-godišnje dijete u Višnjevcu kraj Osijeka. Kao putnik u motornom vozilu nalazio se 21-godišnjak

Osječka policija u utorak oko 16 sati zaustavila je neregistriran kombi u prigradskom naselju Višnjevac. Za upravljačem motornog vozila nalazilo se 13-godišnje dijete dok je kao putnik bio 21-godišnjak. Dijete su, kako su priopćili iz PU osječko-baranjske, zadržali u policijskoj postaji dok staratelj nije preuzeo brigu o njemu.

O cijelom događaju bit će obaviješten i Centar za socijalnu skrb, a roditelji odnosno staratelji prijavit će se prekršajnom sudu.

Bez vozačke dozvole i s čak 4,06 promila alkohola u krvi Siskom je pak u utorak navečer vozio 47-godišnjak. Vozačka dozvola oduzeta mu je, kako je izvijestila sisačka policija, zbog neobavljenog izvanrednog nadzornog liječničkog pregleda. Vozač je uhićen i do otrežnjenja smješten u posebne policijske prostorije te će uz optužni prijedlog biti doveden na prekršajni sud.

Policija je iste večeri u Sisku zaustavila i dva osobna automobila. Dok je jednim upravljao 32-godišnjak, za drugim je sjedio 33-godišnjak. Obojica su upravljali vozilima bez položenog vozačkog ispita B kategorije, odnosno prije stjecanja prava na upravljanje. Provjerom je utvrđeno kako se radi o recidivistima, odnosno o onima koji su već nekoliko puta pravomoćno osuđeni za isti prekršaj. Obojica su uhićena i bit će dovedena na prekršajni sud.

Na autocesti A3, priopćili su iz PU sisačko-moslavačke, oko 19 sati u utorak zaustavljen je BMW britanskih registracija. On je dojurio iz smjera Zagreba vozeći 178 kilometara na mjestu gdje je ograničenje brzine 100 kilometara na sat. Britanskom vozaču zbog ovog je prekršaja sisačka policija izrekla novčanu kaznu od 3000 kuna, kao i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od mjesec dana.